Neamţ: Exerciţiu de intervenţie cu elicoptere şi transportor blindat în caz de accident chimic la Săvineşti

Neamţ: Exerciţiu de intervenţie cu elicoptere şi transportor  blindat în caz de accident chimic la Săvineşti

La exerciţiul de la Săvineşti au intervenit şi elicopterele de la Bacău

Scenariul aplicat astăzi la combinatul de pe platforma industrială sed aplică în cazul unui accident soldat cu degajarea unui nor toxic de amoniu

Exerciţiul a urmărit să verifice reacţia forţelor de intervenţie în caz că norul toxic a fost transportat de vânt deasupra localităţii Săvineşti.

Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a intervenit astăzi cu 37 de militari, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, autospeciala de descarcerare, un autocamion şi două ambulanţe SMURD.  

„Baza 95 Aeriană Bacău a trimis în sprijin două elicoptere PUMA. Primul avea rolul de observare din aer a efectelor trecerii norului toxic şi comunicarea datelor către centrul de coordonare şi conducere a misiunii, iar al doilea era dotat cu echipaj pentru evacuarea victimelor", a spus căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

La exerciţiul de astăzi, ISU Iaşi a intervenit cu 20 de medici şi asistenţi, trei autospeciale de transport victime şi o autospecială de intervenţie la accidente colective.

Misiunile de cercetare a zonei şi de sprijin al echipelor de salvare s-a executat şi cu ajutorul unui transportor amfibiu blindat pentru cercetare NBC, aparţinând U.M. 01407 Piatra Neamţ", a mai spus căpitanul Jugan.

Pentru gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă mai intervin forţe aparţinând Poliţiei şi Jandarmeriei precum şi voluntari.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: