NEAMŢ: Revista presei locale

NEAMŢ: Revista presei locale

NEAMŢ: Revista presei locale

Cele mai importante titluri din ziarele nemţene din 13 iunie


Comuna Gârcina, afectată de alunecările de teren


După ce a fost afectatată de inundaţii, localitatea nemţeană Gârcina se confruntă acum cu alunecările de teren. În ciuda eforturilor depuse de autorităţile locale, bucăţi mari de pământ o iau la vale, orice fel de intervenţie umană devenind inutilă. Peretele unui versant din Gârcina, denumit Râpa Şcolii (căci pe platoul de deasupra acestuia se află amplasată Şcoala Generală cu clasele I - VIII), se prăbuşeşte puţin câte puţin în albia râului Cuiejdi. Neexistând nici o altă soluţie pentru a elimina riscul de a fi distrusă şcoala, conducerea Primăriei Gârcina a demarat lucrările pentru a construi o şcoală nouă, în apropiere, dar pe pământ sigur.


Sursa: Realitatea Media


Şomer în străinătate, bogat la noi în ţară

Cei mai mulţi dintre sătenii din comuna nemţeană Bahna care au ales să lucreze în străinătate şi-au luat cu ei şi copiii. Revin în comună numai pentru a-şi vedea familia sau să-şi schimbe buletinul, dar nici unul nu e dispus să se întoarcă acasă, deşi mulţi şi-au pierdut locul de muncă din străinătate. Acolo primesc un ajutor de şomaj cuprins între 600 şi 800 de euro. În minivacanţele petrecute acasă, stranierii încearcă să investească banii pe care i-au câştigat în afară. Cei care nu au case le cumpără pe cele părăsite.


Sursa: Ziarul de Roman

Nemţenii primesc remuneraţii din ce în ce mai mici

Criza economică afectează şi mai rău salariile nemţenilor. Diminuări semnificative ale retribuţiile nemţenilor se resimt încă de la finele lui 2008. În luna aprilie 2009, în judeţul Neamţ, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.344 de lei, iar cel net de 992 de lei, fiind cu 2,8% mai mic faţă de câştigul salarial mediu nominal net realizat în luna martie. Şi numărul salariaţilor din economia judeţului a avut de suferit. În aprilie au fost înregistraţi 86.953 de angajaţi, cu 522 mai puţini decât în martie şi cu 3.355 de persoane angajate în minus faţă de aprilie 2008.

Sursa: Realitatea Media


Romaşcanii nu mai vor maidanezi pe străzile oraşului

De la începutul acestui an au fost înregistrate, la Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Roman, aproape 150 de sesizări pe tema câinilor vagabonzi. Tot de la începutul lui 2009, 140 de romaşcani au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcaţi de maidanezi.

Sursa: Ziarul de Roman