Mutilat pe viaţă, un ochi i-a rămas în furcă. Sentinţă într-un caz de tentativă de omor

Mutilat pe viaţă, un ochi i-a rămas în furcă. Sentinţă într-un caz de tentativă de omor

Acuzatul a fost condamnat pentru comiterea două infracţiuni FOTO Adevărul.ro

Victima unei tentative de omor a rămas mutilată pe viaţă dupâ ce a rămas fără un ochi, care i-a fost scos cu furca într-o altercaţie violentă

 
Un bărbat de 42 de ani, din comuna Făurei, judeţul Neamţ, va sta după gratii mai bine de 7 ani după ce şi-a atacat vecinul cu o furcă şi l-a lovit în ochi. Iniţial, dosarul în care a fost cercetat Daniel Serigeanu a fost instrumentat la Judecătoria Roman, unde individul a şi fost arestat în vara anului trecut. 
 
Ulterior s-a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Condamnarea a fost dată pe 23 februarie 2021, magistraţii
găsindu-l pe acuzat vinovat de tentativă de omor. 
 
Această faptă a fost sancţionată cu 7 ani de închisoare, iar pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice s-a aplicat o sancţiune de un an şi jumătate de detenţie. Cele două pedepse au fost contopite de magistraţii de la Tribunalul Neamţ, astfel că Daniel Serigeanu are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare. 
 
„În baza articolului 404, alineat 6 Cod procedură penală,
dispune ca partea civilă D.N. să fie informată cu privire la punerea în libertate în orice mod a inculpatului sau evadarea acestuia. (...)  În temeiul articolului 7 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea Sistemului Naţional de Date Genetice, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul S. D., în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a condamnării“, conform instanţei. 
 
Judecătorii i-au acordat victimei despăgubiri materiale în sumă de 6.414 lei, dar inculpatul mai este bun de plată cu 1.484 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanţei de la Tribunalul Neamţ nu este
definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare din părţile interesate. Pentru fapta săvârşită, Serigeanu a ajuns după gratii pe 2 iulie 2020, iar la pronunţare judecătorii au menţinut privarea de libertate. 
 
Conflictul dintre inculpat şi victimă, un vecin în vârstă de 44 de ani, a avut loc pe 24 iunie anul trecut. Ambii erau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar din motive rămase incerte s-au luat la ceartă. Agresorul avea la el o furcă şi a tranşat conflictul, lovindul în faţă cu unealta agricolă. În agresiune a fost lezat un ochi, iar din cauza rănilor suferite a ajuns la Spitalul Municipal Roman, ulterior cadrele medicale luând decizia de a transfera pacientul la o clinică din Iaşi. Organul lezat în conflictul dintre consăteni nu a mai putut fi salvat.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările