Urmaşul lui Culiţă Tărâţă. Cine va ordona banii publici la Neamţ, unul dintre cele mai bogate judeţe de munte din România

Urmaşul lui Culiţă Tărâţă. Cine va ordona banii publici la Neamţ, unul dintre cele mai bogate judeţe de munte din România

Constantin Iacoban, noul preşedinte al CJ Neamţ este şi preşedinte interimar al UNPR Neamţ

Consilierii nemţeni s-au reunit pentru a doua oară în interval de cinci zile pentru a desemna preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, după încetarea înainte de termen a mandatului, prin moartea lui Culiţă Tărâţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii judeţeni din Neamţ au reuşit să desemneze un preşedinte interimar al Consiliului Judeţean, după ce, la precedenta şedinţă, de vineri, 28 noiembrie, nu au strâns suficente voturi pentru a introduce pe ordinea de zi un proiect în acest sens.
 
Desemnarea unui preşedinte era necesară după vacantarea mandatului, înainte de termen, prin decesul lui Culiţă Tărâţă.
 
Marţi, 2 decembrie, consilierii au participat la o întrunire cu caracter extraordinar, care s-a finalizat cu alegerea lui Constantin Iacoban (UNPR) în funcţia de preşedinte al CJ. Acesta va asigura conducerea temporară a instituţiei până la alegerile parţiale locale care vor fi organizate în Neamţ în februarie sau martie 2015. Datele propuse pentru acest scrutin de Prefectura Neamţ sunt 22 februarie, sau 1 martie, decizia urmând a o lua Guvernul României.
 
Schimb de scaune după un artificiu politic
 
Alegerea preşedintelui interimar al Consiliului Judeţean s-a produs după o negociere politică prealabilă şi un artificiu care să permită păstrarea funcţiei la UNPR.

Constantin Iacoban este consilier judeţean UNPR, la al treilea mandat, după ce în precedentele legislaturi a reprezentat PSD. A mai deţinut funcţia de consilier local al municipiului Piatra Neamţ, şi a condus o bună perioadă societatea Urban, subordonată Consiului Local.
 
Înaintea şedinţei de astăzi, vicepreşedintele Emilia Arcan (PSD) şi-a dat demisia din funcţie, iar pe locul acesteia a fost ales, prin vot secret, consilierul Constantin Iacoban (UNPR), cu 33 de voturi din cei 33 de membri ai legislativului prezenţi la şedinţă. Cum în funcţia de preşedinte interimar puteau ajunge unul din cei doi vicepreşedinţi, Iacoban a putut fi propus în cadru legal pentru şefia Consiliului Judeţean. În locul său, tot prin vot secret, a revenit Emilia Arcan. 
 
În aceste condiţii, până la alegerile parţiale din 2015, conducerea CJ Neamţ va fi asigurată de preşedintele Constantin Iacoban (UNPR) secondat de doi vicepreşedinţi PSD, respectiv Emilia Arcan şi Dan Manoliu.
 
În felul acesta, Gabriel Oprea, liderul naţional al UNPR îşi păstrează la Neamţ singura funcţie de preşedinte de Consiliu Judeţean din ţară, cel puţin până la scrutinul din februarie/martie 2015.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările