Moartea suspectă a unui cântăreţ de muzică populară, ajuns la spital cu o zi înainte de deces: „I-au făcut glucoză şi l-au trimis acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cântăreţul de muzică populară Nelu Sârbu a murit duminică, 28 ianuarie FOTO Facebook/Nelu Sârbu
Cântăreţul de muzică populară Nelu Sârbu a murit duminică, 28 ianuarie FOTO Facebook/Nelu Sârbu

Familia interpretului de muzică popular a relatat că bărbatul a ajuns cu ambulanţa de două ori la urgenţe, în mai puţin de 12 ore.

Nelu Sârbu, interpret de muzică populară din Roman, judeţul Neamţ, a murit duminică, 28 ianuarie, în condiţii suspecte. Fiica artistului, Nona Anton, a relatat pentru Roman TV că tatăl său a murit duminică dimineaţa după ce sâmbătă, 27 ianuarie, bărbatul a fost transportat de două ori de Ambulanţă la centrul de primire urgenţe de la Spitalul Municipal Roman. În ambele cazuri, medicii nu au considerat necesară internarea cântăreţului şi l-au trimis acasă.

Familia defunctului a sunat la 112 de trei ori în decurs de 24 de ore şi a cerut, de fiecare dată, ajutor specializat pentru cântăreţ. Potrivit fiicei artistului, primul apel la 112 s-a înregistrat sâmbătă, în jurul orei 07.00. Al doilea apel a fost efectuat în aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, iar al treilea duminică, în jur de ora 04.00. După primele două apeluri la 112, la locuinţa bărbatului au intervenit echipaje de ambulanţă care l-au transportat în centrul de primire urgenţe de la spitalul din Roman. În ambele situaţii, după tratament cu glucoză şi calmante în UPU, medicii l-au trimis pe bolnav acasă.

„Pe 27.01.2018, dimineaţa, mama a chemat Ambulanţa. Tata acuza umflături, transpiraţie şi tuse. A venit un echipaj şi i-a preluat pe amândoi la spital cu viroză. În spital i-au făcut o glucoză, iar pe la ora 12.30-13.00 au venit acasă amândoi. Apoi, tata scuipa sânge şi i-am spus că nu este de bine, hai să chemăm iar ambulanţa. Când am chemat iar ambulanţa, la 15.30, ne-au spus că au mai venit o dată dimineaţă şi că «ce faceţi cu Ambulanţa, taxi?». I-am făcut valiza, i-am luat pijamale, pe bună bază că îl internează. Un om care scuipă sânge nu poţi să-i dai drumul acasă. L-au dus înapoi la urgenţe unde i-au făcut glucoză şi un calmant. Tata spunea «mă doare în stânga, nu mai pot, nu mai pot»”, a precizat Nona Anton pentru sursa citată.

Potrivit fiicei artistului, în ciuda faptului că tatăl său arată vizibil rău, medicii au decis şi a doua oară să-i dea drumul acasă. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, bărbatul a început să se simtă şi mai rău acuzând dureri în piept. Atunci, soţia bărbatului a sunat a treia oară la 112. „La ora 03.00 s-a dus mama la el şi i-a spus că îl doare inima. Apoi nu a mai apucat să spună nimic şi l-a buşit sângele pe nas şi pe gură”, a mai precizat Nona Anton. Echipajul medical sosit la locul intervenţiei l-a resuscitat pe Nelu Sârbu câteva zeci de minute, suspicionând că ar fi suferit un accident vascular cerebral.

nelu sarbu foto facebook

Cântăreţul Nelu Sârbu alături de colegele sale, Daniela Condurache (dreapta) şi Viorica Macovei (stânga) FOTO Facebook/Nelu Sârbu

Contactată de „Adevărul” pentru un punct de vedere în legătură cu modul în care medicii l-au tratat pe Nelu Sârbu, Maria Andrici, directoarea Spitalului Municipal Roman, nu a răspuns apelurilor telefonice. În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, o tânără gravidă şi-a pierdut viaţa subit, după îngrijiri medicale acordate în acelaşi spital. 

Citeşte şi:

O tânără gravidă a murit după ce a fost plimbată prin patru spitale pentru diagnostic. „A ajuns prea târziu la Iaşi”

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite