Mitinguri pentru susţinerea Cameliei Smicală, femeia care se luptă să-şi recupereze copiii de la statul finlandez

Mitinguri pentru susţinerea Cameliei Smicală, femeia care se luptă să-şi recupereze copiii de la statul finlandez

În mai 2017, la Piatra Neamţ a avut loc un prim miting de susţinere a Cameliei Smicală

Sâmbătă, 7 iulie, în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate sunt organizate mitinguri de susţinere pentru reîntregirea familiei medicului român.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Piatra Neamţ şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate vor avea loc simultan, sâmbătă, 7 iulie, mitinguri de susţinere a Cameliei Smicală, medicul român care se luptă să-şi recupereze cei doi copii luaţi în custodie de statul finlandez.   
 
De loc din Piatra Neamţ, femeia trăieşte de câţiva ani o dramă după ce copiii ei, Mihai (12 ani) şi Maria (11 ani), au fost preluaţi de serviciile sociale din Finlanda, ţara în care locuieşte familia Smicală. 
 
La Piatra Neamţ, mitingul va începe la ora 18.00, după ce susţinătorii se vor aduna pe platoul de la Curtea Domnească (lângă Turnul lui Ştefan cel Mare). Ulterior, participanţii vor mărşălui prin centrul oraşului, aşa cum au făcut la o acţiune similară în urmă cu un an (mai 2017). 
 
În semn de solidaritate cu situaţia româncei, astfel de acţiuni sunt anunţate a avea loc tot sâmbătă şi în alte oraşe din ţară (Arad, Cluj, Iaşi), dar şi în străinătate (Madrid, Berlin, la sediile ambasadelor României din Spania şi Germania).  
 
La mitingul de la Piatra Neamţ nu va participa Camelia Smicală, femeia fiind venită de câteva zile în oraşul natal, dar vor fi prezenţi părinţii ei, medici pensionari.  
 
„Eu nu voi participa la miting, pentru că au fost ameninţaţi copiii că nu ne mai vedem, că ni se vor întrerupe întâlnirile. Autorităţile finlandeze au început un proces de reunificare a familiei şi, de acum o săptămână pot să mă întâlnesc cu Mihai şi cu Maria acasă, câte 3 ore, la 3 săptămâni. Nu ne mai sunt supravegheate discuţiile şi se văd nişte îmbunătăţiri, dar nu am nici o garanţie că va fi mai bine. Cu Mihai pot să vorbesc la telefon, dar nu şi cu Maria, ea nu are încă 12 ani“, a declarat Camelia Smicală într-un interviu acordat site-ului tvmneamt.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: