„Dosarele X“ de Neamţ. Misteriosul monolit de la Bâtca Doamnei a dispărut la fel de subit cum a apărut FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ziarpiatraneamt.ro
FOTO ziarpiatraneamt.ro

Structura metalică apărută la sfârşitul lui noiembrie la Bâtca Doamnei-Piatra-Neamţ, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, a dispărut la fel ca cea apărută în mod misterios în deşertul Utah din SUA, scrie presa locală.

La 18 noiembrie, într-un deşert din Utah a apărut un misterios monolit din metal. La 27 noiembrie, o altă structură asemănătoare a fost fotografiată în Neamţ. Daily Mail a scris "Acum un misterios monolit în stilul Arthur C Clarke a apărut în România după ce o inexplicabilă structură din metal a dispărut din Utah - deci, cine (sau ce) a pus-o acolo?".

Ambele construcţii au fost amplasate fără autorizaţie în zone protejate. Nu se ştie de unde provin şi cine le-a amplasat acolo. 

Publicaţia britanică a scris despre un stâlp triunghiular cu înălţime de aproximativ 4 metri apărut, fără explicaţie, joia trecută pe dealul Bâtca Doamnei de lângă Piatra Neamţ. 

Autorităţile americane au transmis că monolitul din deşertul Utah a dispărut pe 27 noiembrie, conform CNN.

27 decembrie FOTO ziarpiatraneamt.ro

image

De Ziua Naţională a României, monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei - Piatra-Neamţ nu se mai afla în locul în care a fost descoperit, a consemnat Ziar Piatra Neamţ.  

1 decembrie FOTO ziarpiatraneamt.ro

image

FOTO ziarpiatraneamt.ro

image

Rocsana Josanu, de la Direcţia judeţeană de Cultură Neamţ, a declarat că a fost începută o anchetă privind apariţia acesteia. „Se află pe o proprietate privată, dar încă nu ştim cui îi aparţine monolitul. Este într-o zonă protejată a unui sit arheologic. Înainte ca ceva să fie instalat acolo, este necesară permisiunea instituţiei noastre, care trebuie să fie aprobată de Ministerul Culturii”, a spus ea.

Sky News a preluat informaţia despre monolitul din apropiere de situl arheologic al cetăţii dacice Petrodava, la fel şi TMZ, The Sun, Mirror şi The Telegraph.

Citeşte şi:

Monolitul de la Petrodava a ajuns în presa internaţională

Monolitul de la Petrodava, similar celui din Utah, naşte teorii. „Extratereştrii ne vor pe noi şi pe americani“

Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, descoperit lângă o cetate dacică din România VIDEO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite