Minora bătută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ are în palmares zeci de tâlhării şi a asistat la două crime

Minora bătută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ are în palmares zeci de tâlhării şi a asistat la două crime

Ana Maria Tănase a fost bătută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ de şeful instituţiei sursa: youtube

Deşi are doar 14 ani, Ana Maria Tănase, fata bătută de comisarul şef Cezar Filip în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, are un trecut infracţional de temut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o oră înainte de a fi bătută de şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Ana Maria Tănase participase la o tâlhărie comisă în zona Mioriţa, din centrul municipiului Piatra Neamţ. Sâmbătă, 8 martie a.c., o femeie de 77 de ani din Piatra Neamţ a fost lăsată fără geanta în care avea 100 de lei şi un telefon mobil de o bandă de 8 minori între care se afla şi Ana Maria. Fata a fost prinsă în urma unei acţiuni de urmărire chiar de comisarul şef Cezar Filip, şi dusă apoi la sediul Poliţiei Municipiului, iar victima atacului a ajuns la spital cu fractură de şold.
 
Şeful Poliţiei Piatra Neamţ a ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 12.50, iar scenele petrecute în camera de aşteptare, înregistrate pe camerele de supraveghere au apărut la câteva zile distanţă, pe 19 martie, fiind postate pe youtube.
 
VIDEO cu scena din sediul Poliţiei Piatra Neamţ (sursa: youtube):

Minora este binecunoscută poliţiştilor din Piatra Neamţ în urma zecilor de tâlhării la care aceasta a participat în ultimii ani cărora le-au căzut victime persoane în vârstă din Piatra Neamţ. În plus, Ana Maria Tănase a fost implicată în ultimul an în două cazuri de omor, cel mai mediatizat fiind al actorului Constantin Ghenescu. 
 
L-a însoţit pe ucigaşul actorului Ghenescu  
 
Pe 2 septembrie 2013, Ana Maria Tănase l-a însoţit pe Ştefan Vasile Botezatu (25 de ani) în apartamentul unde locuia actorul în vârstă de 69 de ani. În timp ce Botezatu l-a înjunghiat pe Ghenescu cu un cuţit, minora căuta bani prin bucătărie şi a reuşit să găsească 10 lei în monede de 50 de bani.
 
Fata a fost cercetată penal pentru tâlhărie, violare de domiciliu şi nedenunţarea unei infracţiuni, dar având în vedere vârsta pe care o avea la momentul faptei (13 ani şi 10 luni), a scăpat de răspundere penală.  
 
Are pe conştiinţă moartea unui octogenar
 
La începutul anului 2013, respectiv în noaptea de 2/3 ianuarie, doi tineri  - Adrian Pintilie, de 19 ani, din Bacău, aflat fără forme legale în Piatra Neamt, însoţit de trei minori de 14 ani, 12 ani şi Ana Maria Tănase (13 ani) au intrat în locuinţa unui bătrân, de 81 de ani, din Piatra Neamţ, cu scopul de a-l tâlhări. Victima a fost lovită crunt de cei patru infractori, şi la câteva zile a decedat.
 
Ana Maria Tănase este în prezent în plasament familial, în grija bunicii care locuieşte în cartierul Văleni din Piatra Neamţ. Situaţiei minorei a făcut obiectul unor discuţii recente la care au participat reprezentanţi ai Poliţiei Piatra Neamţ, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Parchet.
 
„Copiii mai mici de 14 ani, care comit infractiuni sau care au un comportament deviant nu răspund penal, şi nu pot fi internaţi în centre de reeducare, acestea adresându-se celor care au depăşit această vârstă. Pentru copiii sub 14 ani, acuzaţi de comiterea unor fapte grave nu există măsuri coercitive. Există centre rezidenţiale unde pot fi duşi copiii, dar nu cei problemă. Aceste centre sunt destinate copiilor abuzaţi, sau cu probleme familiale şi care nu au unde sta. În astfel de structuri evităm internarea celor cu probleme pentru că le-ar dăuna şi lor, dar şi copiilor de acolo. Între aceste centre rezidenţiale şi centrele de reeducare destinate celor de peste 14 ani ar trebui să existe nişte centre intermediare, unde să poată fi dusi cei cu probleme şi care au mai puţin de 14 ani“, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamt. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: