Cine este medicul rănit grav la Piatra Neamţ care s-a aruncat în flăcări încercând să salveze un pacient UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ, a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, alături de o asistentă. Conform ultimelor informaţii, medicul are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este conştient şi stabil.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a clarificat situaţia medicului-erou. Acesta urmează să fie transferat în Belgia duminică dimineaţă.

UPDATE: Medicul Ioan Cătălin Denciu  ar putea fi transportat la un spital din Belgia. Spitalul Militar „Regina Astrid” din Belgia şi-a dat acordul pentru transfer, iar medicul ar putea fi transportat cu o aeronavă a MApN, însă acest lucru nu se va întâmpla decât după ce medicul va fi adus la Bucureşti şi evaluat la Floreasca. Decizia va fi luată cel mai probabil duminică dimineaţa de către medicii de la Floreasca, scrie Digi24.

Un sindicat medical a cerut deja transportarea medicului în străinătate. „Sindicatul Medical România face în mod categoric un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii pentru trimiterea imediată în străinătate a medicului de gardă AŢI Dr. Cătălin Denciu din SJU Piatra Neamţ care a suferit arsuri de peste 80% în timp ce îşi exercita în mod eroic misiunea de salvare a pacienţilor aflaţi în secţia AŢI!”, este mesajul postat pe pagina de facebook a sindicatului.

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns la faţa locului şi a făcut mai multe precizări. Acesta a declarat că o asistentă şi-a riscat şi ea viaţa pentru a salva mai mulţi pacienţi. Prefectului judeţului Neamţ a declarat pentru G4Media că medicul care s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienţii este Ioan Cătălin Denciu.

Conform lui Nelu Tătaru, acesta are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, este conştient şi stabil. 

Ştire iniţială 

„Din dorinţa lui se a salva cât mai multe vieţi. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului. 

Medicul va fi transferat iniţial la Iaşi cu o autospecială, urmând apoi să ajungă la Spitalul Floreasca.

„Din ultimele informaţii pe care le deţin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Judeţean din Iaşi, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătăţii, 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă nu mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. Nelu Tătaru se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane sunt rănite, printre ele şi medicul de gardă, care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat. Toate victimele sunt pacienţi cu COVID-19.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite