Medic veterinar, condamnat la închisoare cu suspendare. A comis o fraudă cu fonduri europene

Medic veterinar, condamnat la închisoare cu suspendare. A comis o fraudă cu fonduri europene

Judecătorii au decis condam,nări cu suspendare FOTO Adevărul.ro

Demersurile pentru construirea unei pensiuni au fost considerate ilegale de către procurorii anticorupţie, iar procesul s-a terminat cu condamnări.

Administratorul unei firme din Piatra Neamţ şi societatea pe care o conducea, inculpaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău pentru o fraudă cu fonduri europene, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi prin sentinţă definitivă. 
 
Mihaela Liche, de profesie medic veterinar, la data faptei reprezentant al SC Service Vet SRL, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii
false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 
 
La finele procesului, medicul a fost condamnat la un 1 şi 8 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, instanţa
stabilind şi obligarea la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. 
 
Judecătorii au mai dispus, pe o perioadă de 1 an de la
rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi de a
ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunii. 
 
Mihaela Liche a contestat decizia Tribunalului Neamţ la Curtea de Apel Bacău, însă şi-a retras acţiunea, iar hotărârea a devenit definitivă. În dosar, firma Service Vet SRL a fost acuzată de aceeaşi infracţiune şi s-a decis o amendă de 36.000 de lei, echivalentul a 180 de zile de închisoare, a 200 de lei ziua de detenţie, iar hotărârea definitivă de condamnare trebuie afişată la sediu timp de o lună. 
 
„În cursul anului 2013, inculpata Liche Mihaela Gabriela (...) a depus cu rea-credinţă la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord - Est mai multe documente cu un conţinut nereal, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat onstrucţia, amenajarea şi dotarea unei pensiuni turistice montane în municipiul Piatra Neamţ“, se menţiona într-un comunicat al DNA. 
 

Gestul altruist de la debutul epidemiei de coronavirus 

Anchetatorii au mai considerat că în baza înscrisurilor false, SC Service Vet a încasat pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 503.981 de lei, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 537.419 lei, bani care i-au fost acordaţi prin decizie judecătorească. Anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor bunuri imobile ce aparţin societăţii menţionate. 
 
După debutul crizei sanitare, în martie 2020, Mihaela Liche se alătura celor care prin gesturi altruiste se implicau în sprijinirea spitalelor şi a personalui medical aflat într-o postură cu totul şi cu totul nouă, de neînchipuit până la acea vreme. 
 
Dacă diverse firme, oameni de afaceri, preoţi, sportivi, dar şi simpli cetăţeni s-au mobilizat pentru a face donaţii, medicul veterinar din Piatra Neamţ, care prin natura profesiei a înţeles ce se petrece în
sistemul sanitar, a pus la dispoziţia cadrelor medicale şi nu numai spaţiile de cazare ale Pensiunii Equilibrium. Venea astfel în sprijinul celor expuşi posibilor îmbolnăviri după contactul cu pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus şi care încercau să-şi protejeze famiile, nedorind să vină acasă de la serviciu. 
 
„Equilibrium oferă camerele pentru medici, asistenţi medicali, voluntari şi poliţişti, care îşi duc munca cu pandemia în Spitalul Judeţean Neamt. Pentru ei, cei care vor să-şi protejeze familiile ştiind că au interacţionat cu bolnavi infectaţi cu Covid-19 şi nu au unde dormi! Nu voi putea chema personalul
Equilibrium, asa că vor întreţine singuri camera! Vor fi înscrişi la recepţie şi pe proprie răspundere vor gestiona şederea în aceste zile“, posta, pe Facebook, Mihaela Liche.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările