Maraton de scurtmetraje la Piatra Neamţ. Filmul Breaking News va fi proiectat în avanpremieră naţională în prima zi a festivalului Filmul de Piatra

Maraton de scurtmetraje la Piatra Neamţ. Filmul Breaking News va fi proiectat în avanpremieră naţională în prima zi a festivalului Filmul de Piatra

Filmul de Piatra, un festival susţinut cu aportul voluntarilor

Cele mai proaspete scurtmetraje în competiţie şi cele mai premiate scurtmetraje în afara competiţiei vor fi proiectate în perioada 27-30 iulie în cadrul festivalului „Filmul de Piatra“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul "Filmul de Piatra", iniţat în 2009 de tânărul regizor Andrei Dăscălescu, originar din Piatra Neamţ, a ajuns la a 10-a ediţie, crescând an de an din punct de vedere al participării concurenţilor şi publicului.   
 
După selecţia de anul acesta, 60 de producţii autohtone, împărţite pe secţiuni (ficţiune, documentar, animaţie, experimental, videoclip) au intrat în competiţie şi vor fi vizionate în cinci locaţii diferite din oraş. Proiecţiile vor avea loc la Curtea Domnească, Cinema Dacia, Teatrul Tineretului, Rubik Hub (în ştrand) şi pe malul lacului Bâtca Doamnei (La Caiace).      
 
„Sărbătorim între 27 şi 30 iulie 2017, la Piatra Neamţ, în  stil#VolunteerPower: cu cele mai proaspete scurtmetraje, evenimente şi invitaţi speciali, locaţii inedite, cei mai prietenoşi voluntari şi nopţi luuuuungi şi greu de uitat“, este invitaţia organizatorilor pentru ediţia 10 a Filmului de Piatra. 
 
Programul complet al festivalului Filmul de Piatra, ediţia 10 poate fi văzut aici.  
 
Joi seară, în prima zi a festivalului, filmul Breaking News (regia Iulia Rugină) va fi proiectat în avanpremieră naţională de la ora 21.30, în prezenţa actorului Andi Vasluianu, cel care face parte şi din juriul competiţiei. 
 
În cadrul festivalului vor fi organizate două party-uri cu muzica la căşti (Tatratea Silent Dance), iar duminică seară, în ultima zi de festival, cantautorul Alexandru Andrieş va susţine un recital pe plaja La Caiace. 
 
Tot duminică, de la ora 21.30, va fi o proiecţie specială a filmului documentar Planeta Petrila, premiat la ultima ediţie a TIFF. La proiecţie vor fi prezenţi regizorul Andrei Dăscălescu şi protagoniştii filmului, care vor participa apoi la o secţiune de întrebări şi răspunsuri din partea publicului (Q&A).
 
Promo oficial pentru Filmul de Piatra#10

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările