Ipoteză-şoc în cazul exploziei ce a dus la moartea tânărului transportat în Belgia. Cum au găsit anchetatorii ţeava de gaz care a provocat deflagraţia devastatoare

Ipoteză-şoc în cazul exploziei ce a dus la moartea tânărului transportat în Belgia. Cum au găsit anchetatorii ţeava de gaz care a provocat deflagraţia devastatoare

Explozia în blocul din Piatra Neamţ a avut loc pe 31 octombrie FOTO: stiri-neamt.ro

Ancheta în cazul exploziei urmate de incendiu produse într-un bloc din Piatra Neamţ se complică după constatările făcute de poliţişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aproape o lună de la explozia produsă într-un bloc din Piatra Neamţ, anchetatorii nu sunt încă lămuriţi asupra circumstanţelor care au cauzat deflagraţia. 
 
Pe 31 octombrie, în urma exploziei urmate de un incendiu puternic ce a cuprins etajele superioare şi acoperişul blocului D5, scara B, de pe strada Dimitrie Leonida, trei persoane au fost transportate la spital. Cel mai grav caz a fost al unui tânăr, Alexandru Băiaşu (28 de ani), care avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. 
 
Pentru că nu erau paturi disponibile în spitalele din Bucureşti, tânărul a fost transferat în aceeaşi zi de la Spitalul din Piatra Neamţ la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. A doua zi, pe 1 noiembrie, victima a fost transportată cu avionul la spitalul din Charleroi, Belgia, însă, în ciuda eforturilor medicilor, tânărul a murit după o săptămână, pe 8 noiembrie.  
 
Zilele acestea, anchetatorii au primit rezultatele unei cercetări făcute de  poliţiştii criminalişti în apartamentul unde locuia Alexandru Băiaşu. Datele cuprinse în raportul tehnic arată că furtunul care racorda aragazul din bucătărie la ţeava de alimentare a fost tăiat şi confirmă că sursa exploziei a fost în baie, unde, cel mai probabil, a fost acţionat întrerupătorul. 
 
„S-a făcut o constatare tehnico-ştiinţifică în cadrul Inspectoratului de Poliţie Neamţ şi a rezultat că furtunul de alimentare a aragazului cu gaz metan a fost secţionat. A mai rezultat din anchetă că în baie s-a produs arcul electric, acolo a fost sursa exploziei, probabil în urma acţionării întrerupătorului“, a declarat procurorul Mugurel Laurenţiu Darie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.   
 
Procurorul a menţionat că ancheta nu este însă finalizată, şi că urmează să fie audiate şi alte persoane care ar putea ajuta la stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea exploziei. Cu noile date, însă, una din ipotezele luate în calcul este chiar a sinuciderii.    
 
„Ancheta nu este finalizată, mai urmează să audiem martori, vecini, persoane care pot lămuri circumstanţele în care s-a produs explozia. Inclusiv varianta sinuciderii o luăm în calcul. Trebuie să analizăm însă toate datele“, a mai menţionat procurorul Mugurel Laurenţiu Darie. 
 
Dacă ipoteza sinuciderii va fi confirmată şi oficial, dosarul penal pentru ucidere din culpă şi distrugere va fi clasat. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările