Insubordonare în partidul generalului Oprea. Şeful CJ Neamţ a fost exclus din UNPR pentru că vrea să treacă la ALDE

Insubordonare în partidul generalului Oprea. Şeful CJ Neamţ a fost exclus din UNPR pentru că vrea să treacă la ALDE

Constantin Iacoban este preşedintele CJ Neamţ din decembrie 2014

Prefectul judeţului Neamţ a emis marţi, 19 ianuarie, ordinul de încetare a mandatului pentru Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ. Decizia a fost luată după ce UNPR l-a exclus din partid pe Iacoban, neoficial pe motiv că vrea să se înscrie la ALDE.

Constantin Iacoban, preşedintele CJ Neamţ şi lider al filialei judeţene a UNPR a fost demis astăzi, 19 ianuarie, în urma deciziei luate de conducerea centrală a partidului. Iacoban a fost ales preşedinte al legislativului nemţean în decembrie 2014, după moartea fostului preşedinte Culiţă Tărâţă.
 
„UNPR a decis excluderea din partid a domnului Constantin Iacoban şi a solicitat prefectului judeţului Neamţ să emită un ordin de constatare a încetării de drept a mandatului de consilier judeţean, având în vedere încetarea calităţii de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales“, se arată în comunicatul Uniunii
 
Decizia radicală luată de partidul lui Oprea în acest caz a fost motivată, neoficial, de faptul că Iacoban este tentat să părăsească UNPR pentru a se înscrie la ALDE. De altfel, el nu a negat că va fi prezent la întrunirea pe care Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinte ALDE o va avea joi, 21 ianuarie, la Hanul Răzeşilor, în Neamţ
 
La scurt timp după comunicarea deciziei luate de UNPR, prefectul judeţul Neamţ, Ioan Vlad Angheluţă a emis ordinul prin care constată încetarea  mandatului şi vacantarea postului de consilier judeţean.
  
„A fost emis, astăzi, 19 ianuarie 2016, Ordinul Prefectului nr. 11/2016 privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier judeţean, respectiv, a domnului Constantin Iacoban“, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Neamţ. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările