Incendiu de proporţii pe dealul Pietricica din Piatra Neamţ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ziarpiatraneamt.ro
FOTO: ziarpiatraneamt.ro

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seara pe dealul Pietricica din municipiul Piatra Neamţ. Flăcările s-au apropiat de câteva locuinţe din zonă, însă autorităţile au intervenit şi au reuşit să le stingă. Tot personalul de la ISU Neamţ a fost chemat pentru a interveni la misiune, precum şi ajutoare de la Detaşamentele de pompieri din Roman şi Târgu Neamţ.

UPDATE 00:50: Primăria Piatra-Neamţ transmite că incendiul a fost stins. Echipaje ale detaşamentelor ISU ajutaţi de voluntari de la Biroul Managementul Situaţiilor de Urgenţă şi de la societăţile Publiserv şi Salubritas intervin pentru eliminarea tuturor riscurilor.

Ştirea iniţială

Potrivit ISU Neamţ, este vorba despre un incendiu de vegetaţie. Numeroase echipaje de pompieri intervin la faţa locului şi încearcă să oprească flăcările care se îndreaptă către casele aflate pe versant.

Vântul puternic împiedică eforturile pompierilor de a opri extinderea flăcărilor, conform ziarpiatraneamt.ro. Autorităţile nu exclud varianta de a evacua locuitorii din zonă. 

Focul este vizibil din cea mai mare parte a oraşului Piatra Neamţ. În unele zone ale municipiului, reţelele de electricitate nu mai funcţionează, potrivit Mediafax.

„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului intervin forţe şi mijloace de la Detaşamentul Piatra Neamţ. Au fost solicitate forţe şi mijloace de la Detaşamentele de pompieri din Roman şi Târgu Neamţ”, a transmis ISU Neamţ.

Există pericolul ca incendiul să se propage la locuinţele din apropierea dealului şi la mănăstirea Sf. Mina, aflată la aproximativ 300 de metri de baza dealului. Până la ora 23:20, nu era afectată nicio locuinţă şi nici fondul forestier.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite