Un escroc şi imensa sumă obţinută prin metoda „Accidentul“. A înşelat persoane din trei judeţe

Un escroc şi imensa sumă obţinută prin metoda „Accidentul“. A înşelat persoane din trei judeţe

Naivitatea unor persoane a fost exploatată de un infractor FOTO Adevărul.ro

Un individ, care a obţinut o imensă sumă de bani prin metoda Accidentul, a fost condamnat, el înşelând persoane din trei judeţe

 
Un individ din Neamţ, Alexandru Toderică, acuzat de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“, escrocherie în urma căreia a obţinut sume incredibil de mari în lei şi monede străine, a fost găsit vinovat, fiind condamnat la o pedeapsă cu închisoarea şi la plata unor daune la fel de consistente. 
 
Recent, magistraţii de la Judecătoria Braşov au decis ca el să execute 4 ani de detenţie, fiind adăugat şi un spor de la o altă condamnare. Către opt victime, nemţeanul trebuie să achite paguba creată prin infracţiune, respectiv peste 120.000 de lei, 25.000 de dolari şi 150 de euro. 
 
„În baza art. 38, raportat la art. 39 alin 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată (1 an şi 6 luni închisoare), respectiv 6 luni; inculpatul execută pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare“, se arată ]n minuta instanţei braşovene. 
 
Conform rechizitoriului, Toderică a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“, din care o parte au rămas în stadiul de tentativă. Ancheta a stabilit că inculpatul a indus în eroare persoane din judeţele Braşov, Prahova şi Neamţ, prin prezentarea ca adevarată a împrejurării mincinoase că rude apropiate ale acestora ar fi suferit accidente grave, necesitând intervenţii chirurgicale urgente. 
 
Cercetările în acest caz au demarat pe data de 5 ianuarie 2021, când echipe formate din anchetatori din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul poliţiştilor din celelalte judeţe menţionate, au efectuat două percheziţii, în Neamţ şi Bacău, în urma cărora au fost descoperite mai multe mijloace de probă, precum şi sume de bani.
 
Totodată, poliţiştii din Braşov au pus în executare, în judeţul Prahova, un mandat de aducere, pe numele unui tânăr în vârstă de 22 ani dinl Neamţ, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 ore. A doua zi, instanţa de judecată a emis pe numele suspectului un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările