Grup de susţinere pentru poliţistul Cezar Filip, ofiţerul cu o carieră controversată care a împărţit ţara în două

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul poliţistul Cezar Filip, fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, a stârnit un val de comentarii după apariţia filmării în care este surprins lovind o minoră în sediul instituţiei.

După avalanşa de opinii pro, dar mai ales contra, pe facebook s-a creat ieri o campanie intulată „Pietrenii susţin poliţiştii, nu infractorii”. Localnicii sunt astfel chemaţi vineri, 21 martie, la ora 17, la un miting la Turnul lui Ştefan cel Mare pentru a cere repunerea în funcţie a poliţistului.

„E momentul ca noi, pietrenii să ne implicăm în siguranţa urbei, şi să susţinem repunerea în funcţie a comisarului şef Cezar FILIP, demis pentru că şi-a permis să lovească o adolescentă <innocentă> , a cărei singură (?!) vină este că a participat la sute de tâlhării, şi a fost complice în două cazuri de omor. ...Între echipa comisarului FILIP şi gaşca lui Orlando, voi ce alegeţi ?! PS. La întâlnire se va semna o petiţie adresată Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne şi Instituţiei Avocatul Poporului”, se arată în mesajul care a circulat astăzi pe facebook.

Bătut în scara blocului  

Până la scena din sediul poliţiei petrecută pe 8 martie a.c., cariera comisarului Filip în Poliţie a fost presărată cu tot felul de incidente. De loc din Botoşani, ofiţerul a ajuns să lucreze la Neamţ în 1996, după absolvirea Academiei de Poliţie.

În primii cinci ani a lucrat la Biroul, respectiv Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ. Pe 10 decembrie 2002, perioadă în care era ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Cezar Filip a fost acostat de doi indivizi care îl aşteptau în scara blocului unde locuia, şi l-au lovit cu o bâtă în cap. S-a vorbit atunci, pe surse, că poliţistul a fost victima unei răzbunări a fraţilor Mararu, cercetaţi într-un dosar privind înmatriculări ilegale de autoturisme de lux.

Agresorii nu fost prinşi niciodată, dar în anul 2006, Judecătoria Piatra Neamţ i-a condamnat pe Gheorghiţă şi pe Bogdan Mararu la 5, respectiv 2 ani de închisoare cu executare pentru că, împreună cu alte trei persoane, au reuşit să vămuiască, la tarife mai mici decât cele normale, opt autoturisme de lux în anii 2001-2002. Fraţii Mararu au făcut însă apel şi au scăpat doar cu suspendare.

Ajuns şef al Poliţiei Piatra Neamţ (2011), ofiţerul a trebuit să facă faţă unor acuze grave. Pentru că era vizat direct, Cezar Filip a dat în judecată cotidianul Naţional care publicase în 2012 articolul intitulat „Şefi din Poliţie, plătiţi de interlopi cu limuzine şi excursii de lux”. Prima instanţă (Judecătoria Sectorului 1) a dispus ca ofiţerul să primească 10.000 de lei cu titlu de daune morale, deşi acesta ceruse 250.000 de lei vechi.

Pe aceeaşi temă:

Şeful Poliţiei Piatra Neamţ şi-a prezentat demisia din funcţie, în urma scandalului izbucnit după ce a bătut o minoră

Şeful Poliţiei Piatra Neamţ, filmat când loveşte o minoră în sediul instituţiei. Ministrul Oprea ordonă demiterea ofiţerului bătăuş

VIDEO O bandă de minori tâlhăreşte bătrânii din Piatra Neamţ. Metodele folosite, descrise chiar de micii infractori

Orlando, micul hoţ specializat în metoda „Apără-mă, nene!”, a ajuns vedetă în Parlament

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite