Groaznic accident mortal, maşină ruptă în două. În ce s-a izbit autoturismul condus de un şofer în vârstă de 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impactul cu un cap de pod a fost fatal conducătorului auto. FOTO stirineamt.ro
Impactul cu un cap de pod a fost fatal conducătorului auto. FOTO stirineamt.ro

Conducătorul auto, care avea permis de doar câteva luni, a fost resuscitat, a ajuns la spital, dar a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul cu destule nedorite incidente petrecute pe şoselele din judeţul Neamţ. Unul dintre ele s-a soldat cu decesul unui tânăr ce abia păşise în viaţa de adult, iar în altul, o şoferiţă imprudentă a văzut moartea cu ochii după ce maşina i-a fost acroşată de tren. 

Pe 24 noiembrie, la ora 00.30, un apel la 112 anunţa că un

accident a avut loc în localitatea Borleşti, solicitându-se ajutor calificat de la Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru descarcerarea unui şofer de 18 ani.

Adrian Simion suferise leziuni foarte grave în urma impactului cu un cap de pod din faţa unei locuinţe, iar maşina acestuia se rupsese în două. 

„Din primele cercetări, efectuate de cadrele Biroului Rutier Piatra Neamţ, a rezultat că, în timp ce victima conducea un autoturism pe DJ 156A, în localitatea natală, pe un segment de drum în aliniament a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a sensului de mers, acroşând un podeţ din beton, după care ar fi fost proiectat în curtea unui imobil. Din impact, autoturismul s-a rupt în două segmente, partea din spate fiind proiectată în curtea imobilului, iar partea din faţă, înapoi pe partea carosabilă“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Echipajul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a acordat victimei, care se afla în stare foarte gravă, primele îngrijiri medicale şi au fost reuşite manevrele de resuscitare. Rănitul a fost transportat la Spitalul Judeţean din piatra Neamţ, dar la unitatea sanitară a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator, medicii fiind nevoiţi să declare decesul. 

Viteză şi lipsă de experienţă

Din dinamica accidentului, ţinând cont că autoturismul s-a rupt în două, rezultă că una din principalele cauze a fost viteza excesivă, la care se adaugă lipsa de experienţă la volan, şoferul având permis auto de doar câteva luni. 

După tragedie, pe reţelele de socializare au fost postate zeci de mesaje ale celor care-l cunoşteau pe Adrian Simion. „Doamne, Adi..., nu pot să cred. Erai un băiat minunat, cu un suflet de aur, respectuos... Dumnezeu să te ierte şi drum lin spre cer“, „Copil inimos, unde te duci? Nu vreau să cred

aşa ceva! Tot timpul erai plin de energie şi un băiat cum nu mulţi sunt. Dumnezeu să te aibă în grijă, copil drag“, sunt două dintre mesaje. 

Tot pe 24 octombrie, o şoferiţă de 36 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, a trecut prin momente deloc plăcute, după ce a fost implicată într-un accident feroviar. În jurul orei 09.00, aflată în satul Vaduri, a încercat să traverseze calea ferată de pe tronsonul Piatra Neamţ - Bicaz, dar nu s-a asigurat în mod corespunzător, fiind surprinsă de un tren de marfă. 

Conducătoarea auto nu a suferit nicio leziune, doar autoturismul fiind avariat, lucru care se datorează faptului că în apropierea locului accidentului este un pod peste râul Bistriţa, iar garniturile de tren circulă cu viteză redusă în zonă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Îngropat în excavator, sub sute de tone de beton, după prăbuşirea unei hale cu opt etaje. Câte ore a durat intervenţia

 

Moartea cumplită a unui căruţaş, dintr-o localitate de la poalele Cheilor Bicazului. A căzut din atelaj şi a fost târât de cal 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite