Gestul făcut de Gigi Becali pentru locatarii unui bloc distrus de incendiu. Cum a reacţionat când i s-a cerut ajutorul

Gestul făcut de Gigi Becali pentru locatarii unui bloc distrus de incendiu. Cum a reacţionat când i s-a cerut ajutorul

Gigi Becali

Un bloc din Piatra Neamţ în care a avut loc o explozie urmată de incendiu a fost afectat la etajele superioare şi la acoperiş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia produsă pe 31 octombrie la blocul D5 din Piatra Neamţ, urmată de incendiu, a dus la o tragedie în comunitatea locală.
 
La doar 28 de ani, tânărul Alexandru Băiaşu, în locuinţa căruia a avut loc deflagraţia, nu a reuşit să supravieţuiască arsurilor foarte grave, şi, la o săptămână distanţă, a murit într-un spital din Belgia, unde fusese transferat pe 1 noiembrie după un întreg calvar birocratic
 
Pe lângă durerea pierderii unei vieţi fragede, locatarii din scara B a blocului afectat de explozie au rămas cu locuinţele distruse, în special cei de la etajele superioare. În plus, focul care a urmat deflagraţiei a mistuit şi acoperişul imobilului. 
 
Aşa arăta blocul după explozia din 31 octombrie sursa FOTO: stiri-neamt.ro  
 
În faţa acestor necazuri, unul din locatarii blocului a căutat o soluţie pentru a rezolva problema vecinilor de la etajele superioare, mai ales că vremea se anunţa în proces de răcire accentuată.
 
„La scurt timp după explozie, am căutat să aflu numărul de telefon al domnului George Becali şi am reuşit acest lucru cu ajutorul unor ziarişti din presa sportivă centrală. Am discutat cu fiica unei vecine care l-a sunat pe numărul său şi i-a prezentat situaţia din bloc. Domnul Becali a cerut să-i trimitem toate datele la secretariat, iar marţi, pe 13 noiembrie a şi virat banii în contul firmei care lucrează la construcţia acoperişului. Nu cunosc exact care e contravaloarea materialelor - lemn şi tablă - dar cred că depăşeşte suma de 60.000 de lei“, a precizat profesorul de rugby Eusebiu Popa.   
 
În afară de acest ajutor, au mai fost şi alte societăţi şi asociaţii care au ajutat la lucrările de refacere a spaţiilor distruse de explozia urmată de incendiul devastator. 
 
„Firma care lucrează la acoperiş a suportat şi refacerea casei scărilor. De asemenea, Asocaţia <Culiţă Tărâţă> a suportat schimbarea uşilor din bloc, iar societatea Temad Braşov a asigurat materialele de construcţie - var lavabil şi vopsea. Am înfiinţat un grup pe Facebook intitulat <Familia D5 Piatra Neamţ>, unde postăm fotografii şi informaţii despre ritmul lucrărilor. Vrem să îi mulţumim şi domnului Becali şi firmelor şi oamenilor care ne-au sărit în ajutor. Cred că, dacă vremea va ţine cu noi, până la Crăciun am putea avea acoperişul gata“, a mai spus profesorul Eusebiu Popa.   
 
Speranţele locuitorilor din blocul afectat par să aibă susţinere, chiar şi în zi de sărbătoare, de Sfântul Nicolae, lucrările fiind în derulare. 
 
Stadiul lucrărilor la acoperiş pe 6 decembrie FOTO: Ionuţ Botea 
 
citeste totul despre: