FOTO Românul ars care a murit într-un spital din Belgia a fost înmormântat la Piatra Neamţ

FOTO Românul ars care a murit într-un spital din Belgia a fost înmormântat la Piatra Neamţ

Tânărul a fost înmormântat în cimitirul Eternitatea din Piatra Neamţ

Gabriel Alexandru, tânărul care a murit în spitalul din Charleroi, Belgia, a fost condus pe ultimul drum de zeci de prieteni, cunoscuţi şi membri ai familiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia şi prietenii l-au condus pe ultimul drum, joi, 15 noiembrie, pe Gabriel Alexandru Băiaşu, tânărul care nu a supravieţuit arsurilor suferite în urma exploziei produse pe 31 octombrie, într-un bloc din Piatra Neamţ. 
 
Trupul neînsufleţit al tânărului de 28 de ani a ajuns marţi seară în ţară, de la aeroportul din Bacău, sicriul fiind preluat de reprezentanţii unei firme de pompe funebre pentru a fi adus la Piatra-Neamţ. 
 
Slujba înmormântării a început la ora 13.00, la cimitirul Eternitatea şi a fost oficiată de preotul paroh Constantin Ţuţuianu, de la Biserica Sfinţii Voievozi. La despărţirea de Alex au ţinut să fie prezente circa 50 de persoane, prieteni şi membri ai familiei.  
 
  
Gabriel Alexandru fusese transportat în Belgia la spitalul din Charleroi pe data de 1 noiembrie, cu arsuri pe mai bine de 70% din corp. Deşi după primele zile semnalele erau încurajatoare, tânărul a murit după o săptămână, joi, 8 noiembrie, chiar de ziua lui onomastică. 
 
Moartea tânărului a stârnit o puternică emoţie în comunitatea din Piatra Neamţ, dar şi în ţară, iar o serie de persoane s-au mobilizat pentru a-l salva. De asemenea, un consilier local, Romel Bîrjoveanu dorea ca împreună cu alţi tineri din oraş să-i refacă lui Alex biblioteca de 1.000 de volume care a ars în explozie, astfel încât, în perioada de recuperare, tânărul să fi avut ocazia să citească toate cărţile pe care oamenii din oraş le-ar fi donat. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările