„Filmul“ uciderii unui agresor sexual de către o fată de 16 ani. Cum s-a ajuns la crimă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de crimă, cei doi s-au întâlnit într-un restaurant FOTO Captură ŞtiriNeamţ.ro
Înainte de crimă, cei doi s-au întâlnit într-un restaurant FOTO Captură ŞtiriNeamţ.ro

Fata de 16 ani, care este acuzată de crimă, a susţinut că l-a ucis pe agresor în apartamentul acestuia deoarece a încercat să o violeze.

Ancheta în cazul unei adolescente în vârstă de 16 ani, care a ucis, în noaptea de 16/17 august 2021, un bărbat de 41 de ani, Lucian M., din Codlea, judeţul Braşov, dar care locuia cu chirie într-un apartament din centrul oraşului Piatra Neamţ, a stabilit ce a făcut autoarea în zilele şi până imediat după comiterea infracţiunii. 

De acum încolo, începe partea cea mai grea a cercetărilor. Trebuie să se concluzioneze, fără echivoc, dacă a fost vorba despre un omor, sau dacă fata a acţionat în legitimă apărare. Imediat după crimă chiar adolescenta a apelat 112, spunând că a ucis un individ, care a încercat să o violeze. Mai urmează şi o expertiză medico-legală psihiatrică, pentru a se vedea dacă tânăra avea discernământ în momentul comiterii faptei. 

„Povestea“ acestui caz începe pe 11 august, când Alexandra a fugit de acasă, din comuna Dochia, venind la Piatra Neamţ cu intenţia de a-şi găsi un loc de muncă. După două zile, concubinul mamei alertează poliţia despre faptul că fata a plecat de la domiciliu şi în scurt timp este găsită la

o prietenă din comună. 

„Precizăm că minora a plecat de acasă, la data de 11 august 2021. IPJ Neamţ a fost sesizat de

către familie, cu privire la dispariţie, la data de 13 august. La aproximativ două ore de la sesizarea dispariţiei, poliţiştii au găsit-o pe minoră şi au încredinţat-o familiei, context în care au fost întocmite documente legale în acest sens. Ulterior momentului încredinţării minorei de către poliţişti, familiei acesteia, nu au mai existat alte sesizări cu privire la dispariţia minorei“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. 

După acest episod, adolescenta nu a vrut să stea cu părinţii, preferând să locuiască la o verişoară din localitate. Nu renunţase la ideea de a se angaja şi îl cunoaşte, prin intermediul reţelelor de socializare, pe bărbatul de 41 de ani, acesta promiţându-i că o va ajuta. Acesta a fost motivul pentru care tânăra s-a întâlnit cu viitoarea victimă. Nu se ştie dacă au fost mai multe, de certitudine fiind cea din seara zilei de 16 august. În jurul orei 20,00, ei au fost surprinşi de camerele unui local de pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamţ, nu departe de apartamentul în care avea să se petreacă omorul.

Este cercetată în stare de libertate 

Prima care a venit a fost Alexandra, iar după vreo jumătate de oră a sosit Lucian M. Intenţia era ca ea să se angajeze la acel restaurant, la bucătărie, iar el ca şofer, dar nu au reuşit. Cei doi au stat o vreme în incintă, după care au plecat împreună. Se pare că braşoveanul i-ar fi spus că va mai încerca să o sprijine pentru găsirea unui job, fata acceptând să urce în apartamentul acestuia, pentru a discuta. În locuinţă, lucrurile au degenerat, bărbatul ar fi încercat să o abuzeze, nu înainte de a încuia uşa şi de a ascunde cheia. 

În disperare de cauză, adolescenta a pus mâna pe un cuţit, l-a lovit de câteva ori pe cel care ar fi încercat să o violeze, apoi a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 01.07. A spus că a înjunghiat un bărbat care a vrut să o siluiască, că este sechestrată într-o locuinţă, dar nu poate preciza în ce cartier este. Echipele de intervenţie au identificat locul de unde adolescenta apelase, de pe telefonul mobil, numărul de urgenţă. Numai că, nu se ştia cu precizie în ce apartament se află acesta. Dat fiind faptul că se acţiona contracronometru, atât pentru salvarea fetei, cât şi a victimei despre care se ştia că este rănită, anchetatorii au spart prima dată altă uşă, de la acelaşi palier. 

„Pentru identificarea în cel mai scurt timp a persoanei care a sunat la 112, la nivelul Poliţiei Neamţ s-a constituit o echipă complexă formată din poliţişti de Investigaţii Criminale, politişti de Ordine Publică şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Deoarece persoana se afla în stare de şoc şi nu putea oferi detalii concrete cu privire la locaţia în care aceasta se află, poliţiştii au intervenit pe

două locaţii aflate la acelaşi etaj“, a declarat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 

De la ora apelului şi până ce a fost găsită, tânăra a stat în dialog permanent cu operatoarea de la 112, circa o oră şi un sfert. Procurorii au dispus ca fata de 16  ani să fie cercetată în libertate şi a fost internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, unde va mai rămâne o perioadă. În acest timp va fi consiliată emoţional şi expertizată psihiatric.

Sursa video: stiri-neamt.ro

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poliţistul erou care a salvat oameni din flăcări chiar în faţa fiicelor sale. „Tati, eşti eroul nostru!“

Şoferiţă beată pulbere, cascadorii pe un drum naţional. Ce alcoolemie avea

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite