Fantoma şomajului peste combinatul de îngrăşăminte din Neamţ patronat de miliardarul Ioan Niculae

Fantoma şomajului peste combinatul de îngrăşăminte din Neamţ patronat de miliardarul Ioan Niculae

Salariaţii de la fostul Azochim riscă să-şi piardă locurile de muncă

Conducerea combinatului chimic Ga Pro Co Chemicals Săvineşti a anunţat că unitatea va fi închisă. 700 de salariaţi sunt în situaţia de a fi trimişi în şomaj

Ştiri pe aceeaşi temă

Printr-un comunicat de presă, inginerul Nicolae Jianu, directorul general al societăţii Ga Pro Co Chemicals Săvineşti (fostul Azochim) a anunţat că se va trece la disponibilizarea personalului deoarece combinatul nu a mai putut funcţiona din 30 aprilie 2014. În paralel, angajaţii din alte două combinate chimice deţinute de omul de afaceri Ioan Niculae au fost anunţaţi că vor fi trimişi în şomaj, iar fabricile se vor închide. 
 
Pe lângă cei 700 de salariaţi din Neamţ, alţi 700 de oameni de la Nitroporos Făgăraş şi Amurco Bacău riscă să-şi piardă locurile de muncă. Conducerea Interagro SA motivează aceste concedieri ca urmare a creşterii din ultimul an a preţului la gaz metan, care reprezintă 80% din cheltuielile de producţie. La aceasta se adaugă scăderea cererii pe piaţa de îngrăşăminte chimice.
 
 „Instituţiile statului au folosit toate mijloacele pentru blocarea funcţionării combinatului, iar contractul de procesare a fost suspendat. Combinatul nu a dispus şi nu dispune de mijloace financiare fără ajutorul societăţii Interagro”, se arată în comunicatul societăţii.
 
Salariaţii combinatului de la Săvineşti îşi pun speranţele într-o discuţie cu premierul Victor Ponta care este aşteptat în Neamţ vineri, pentru o vizită electorală. 
 
„Intenţionăm să ne întâlnim cu premierul Victor Ponta şi să vorbim cu el despre ceea ce se întâmplă şi poate reuşim să obţinem gaz mai ieftin, după intervenţia dumnealui. Noi încă nu ne-am primit salariile, sunt patru luni neplătite, ultima plată fiind făcută înainte de Paşte. La acţiuni de protest nu ne-am gândit, vom vedea la momentul potrivit care sunt deciziile şi ce se va întâmpla. Pe de altă parte, oamenii sunt descurajaţi de rezultatele acţiunilor anterioare“, a declarat Dumitru Anton, liderul de sindicat al Ga Pro Co Chemicals Săvineşti.
 
Anunţurile privind închiderea combinatelor de îngrăşăminte ale grupului de firme Interagro sunt lansate periodic, în general de către Ioan Niculae, atunci când sunt preconizate creşteri ale preţurilor gazelor naturale.
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările