Evaluare Naţională 2022 Neamţ. Alţi elevi s-au pierdut în „drumul“ spre ultima probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiectele la a doua probă par să fi fost destul de accesibile FOTO Adevărul.ro
Subiectele la a doua probă par să fi fost destul de accesibile FOTO Adevărul.ro

La ultima probă a examenului de Evaluare Naţională 2022, cea de la Matematică, nu au fost probleme deosebite, dar câteva zeci de elevi nu s-au mai prezentat la testare

Cea de a doua probă a examenului de Evaluare Naţională 2022, cea de la la Matematică, a decurs fără probleme majore în judeţul Neamţ. Din cei 4.201 elevi, care erau anul acesta în clasa a VIII-a, s-au înscris 3.956, fiind prezenţi la cea de joi, 16 iunie, un număr de 3.920, cu trei mai puţini ca la Limba şi literatura română. 

„Examenul a decurs în condiţii normale, fără incidente. Cei 27 de elevi cu dizabilităţi au avut asigurate condiţii speciale. Un elev din comuna Bicaz Chei, bolnav de vărsat de vânt, a susţinut examenul tot singur în clasă, la fel ca la Limba română. Lucrările vor fi corectate în patru centre de evaluare. Astăzi (joi, 16 iunie - n.n.) se vor termina de evaluat lucrările prima probă“, a transmis ISJ Neamţ. 

Un absolvent de clasa a VIII-a din Neamţ, care participă la un campionat european de lupte, a obţinut permisiunea să susţină examenul la Bucureşti. Dincolo de acest aspect, profesorii de matematică susţin că, anul acesta, subiectele la această disciplină au pus accent pe abilităţile de calcul ale elevilor, pe creativitate şi imaginaţie. 

Următoarea probă a examenului va fi vineri, 17 iunie 2022, acolo unde este cazul, când este „scrisul“ la limba maternă. Rezultatele înainte de contestaţii se vor publica pe 23 iunie şi vor fi afişate până la ora 14.00. Contestaţiile pot fi depuse pe 23 iunie (ora 16.00 - 19.00) şi pe 24 iunie (08.00 - 12.00). Ele se vor soluţiona între 24 şi 29 iunie, iar în ultima zi a lunii vor fi afişate rezultatele finale. 

Anul trecut, în Neamţ, s-au înscris la Evaluarea Naţională 3.505 candidaţi, dintre care, înainte de contestaţii, au primit note între 5 şi 10 un număr de 2.534, ceea ce înseamna 72,25%. N-au fost de acord cu notele primite 380 de elevi, după contestaţii mărindu-se notele la 213 teze, iar la 128 s-au micşorat. Procentul final de promovabilitate pe judeţ a fost de 73,51%, fiind doar patru medii de 10, dar au fost alte lucrări de notă maximă la fiecare probă. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Zeci de mămici din Moldova, escrocherii pentru obţinerea alocaţiei copiilor. Modul de operare

„Lecţie” de violenţă predată copiilor la un turneu de fotbal pentru juniori: arbitru bătut de un antrenor

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite