Elena Udrea a lăsat PDL fără parlamentari în Neamţ. Partidul Mişcarea Populară are acum doi deputaţi în fostul fief al „portocaliilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei trei parlamentari aleşi în 2012, PDL nu mai are acum niciun deputat sau senator în Neamţ. Deputata Mihaela Stoica a fost printre primii parlamentari care a renunţat la PDL în favoarea Partidului Mişcarea Populară.

Demisia Elenei Udrea din PDL de zilele trecute a consemnat o premieră pentru scena politică din Neamţ: din cei trei parlamentari „portocalii“ (un senator şi doi deputaţi) aleşi în acest mandat, PDL nu mai deţine în prezent niciunul în judeţ.

Primul parlamentar care a părăsit PDL a fost deputata Mihaela Stoica. La alegerile din 2012 ea câştigase, după redistribuirea voturilor, un mandat de deputat în Colegiul 2 (zona Piatra Neamţ), unde a candidat pe listele ARD (alianţa PDL-PNŢCD şi Forţa Civică). Pe 19 aprilie 2013, la scurt timp după alegerile interne unde Vasile Blaga a câştigat funcţia de preşedinte PDL, Mihaela Stoica a anunţat oficial că-i părăseşte pe democrat-liberali.

„Sunt multe motive adunate în timp. Faptul că am avut nişte alegeri care din punctul meu de vedere nu au fost reprezentative pentru alegerea unui şef de partid, faptul că nici Convenţia în care s-a ales Biroul Naţional nu s-a desfăşurat aşa cum, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să se desfăşoare. În acest moment, eu cred că PDL nu face o opozitie constructivă, iar a face politică de dragul politicii nu mă reprezintă“, a explicat Mihaela Stoica motivele demisiei.

Pe 13 septembrie 2013, deputata Mihaela Stoica a lansat la Piatra Neamţ  filiala judeţeană a Mişcării Populare. Au fost prezenţi preşedintele Eugen Tomac, fostul ministru de externe Theodor Baconschi şi a fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, preşedinţa organizaţiei de femei PMP.

Singurul senator de Neamţ PDL a trecut la PSD  

Rezultatul alegerilor din PDL din martie 2013, atunci când Vasile Blaga s-a impus în faţa Elenei Udrea pentru şefia partidului după un scrutin intern cu scandal, a avut ca efect şi plecarea din PDL a senatorului de Neamţ Leonard Cadăr. Tot în luna aprilie 2013, de la tribuna Senatului acesta şi-a anunţat demisia din partid, şi că va activa ca independent.  

Tot în toamna anului trecut (23 septembrie 2013), Leonard Cadăr a anunţat că trece la PSD. Senatorul Cadăr a ajuns parlamentar prin „defectul legii“, obţinând mandatul în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.  El a candidat în 2012 din partea Alianţei România Dreaptă în Colegiul 2 Senat (zona Roman).

Cei doi lideri ai PDL în Neamţ, primarul de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan (preşedintele filialei judeţene) şi primarul de Roman Laurenţiu Leoreanu nu au comentat prea mult decizia plecării Elenei Udrea din rândul democrat-liberalilor. 

„Demisia este o opţiune unilaterală. Dumneaei gândeşte un alt proiect politic şi eu, cel puţin, îi doresc succes”, a declarat primarul Gheorghe Ştefan.

„Eu sunt pe principiul să lăsăm lucrurile să se aşeze şi apoi să tragem concluziii”, a spus şi primarul Leoreanu, primvicepreşedinte PDL Neamţ. La scrutinul parlamentar, Elena Udrea a fost aleasă deputat pe Colegiul 4 (municipiul Roman şi comuna Ion Creangă) pe listele ARD, câştigând mandatul la redistribuire în faţa candidatului USL, liberalul Liviu Brăteascu. 

Pe aceeaşi temă:

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

Udrea: PDL va fi susţinut de Ponta. Eram o piedică pentru frăţia Ponta-Blaga-Şova

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite