Dramă în familia unui primar. „Nu depărtarea e cel mai greu plumb care se prăvăleşte pe suflet“

Dramă în familia unui primar. „Nu depărtarea e cel mai greu plumb care se prăvăleşte pe suflet“

Se pare că victima a atis din greşeală firele electrice FOTO ISU Neamţ

Este doliu în familia unui primar, un cumnat murind electrocutat, edilul postând un mesaj impresionant după drama petrecută

Ştiri pe aceeaşi temă

 

O tragedie s-a petrecut în familia primarului din comuna Farcaşa, judeţul Neamţ, un bărbat în vârstă de 31 de ani, Vasilică Ţifui, cumnatul edilului, Bogdan Ţifui, decedând prin electrocutare. El lucra la o anexă gospodărească, fiind urcat pe acoperişul acesteia. 

Se pare că a ignorat faptul că afară plouase, iar locul era periculos, în imediata apropiere a liniei de transport a energiei electrice, iar acest lucru i-a fost fatal. Nefericitul accident s-a petrecut ieri după amiază, la un moment dat rudele găsindu-l căzut, pe acoperiş. 

A fost solicitat ajutor specializat, sunându-se la numărul unic de urgenţă 112, la locul indicat intervenind un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, unul de la Serviciul Mobil de Urgenţă şi Descarcerare şi pompierii Gărzii 2 Poiana Teiului cu o autospecială. Victima era în stop-cardio respirator, cadrele de la ambulanţă încercând să-l  resusciteze, dar manevrele au fost zadarnice. 

O primă ipoteză în cazul morţii este aceea că victima a atins din greşeală firele electrice, iar a doua, posibil pe fondul condiţiilor meteo, din cauza umezelii, s-a format un arc electric, care a produs electrocutarea. Poliţiştii au demarat o anchetă sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă (noua încadrare juridică a morţii suspecte), cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală de la Spitalul Judeţean Neamţ, pentru stabilirea ştiinţifică a cauzei decesului bărbatului care avea doi copii minori. După moartea cumnatului, Bogdan Ţifui, primarul comunei menţionate, a a postat pe contul de Facebook un mesaj impresionant. 

„Este nedrept să se termine aşa... “ 

„Nu depărtarea este cel mai greu plumb care se prăvăleşte pe suflet, ci lipsa definitivă a ancorelor făurite să aducă orizontul mai aproape. Identitatea noastră se construieşte pe amintiri care se zidesc zi de zi şi suferim când turnul vieţii se fisurează, se surpă implacabil iar amintirile încetează să se alipească prezentului şi se scurg într-un singur sens, în trecut. Trăim în lumea în care suntem dresaţi să alergăm după bani şi obiectele iar în goana noastră oarbă uităm că suntem alcătuiţi din trăirile şi amintirile oferite de cei dragi. Este mai cool să te lauzi cu un nou telefon modern decât să spui că te-a bucurat nespus o cină cu întreaga familie“. 

Edilul continuă, scriind că „Tu, Licuţă, nu ai fost asa! Ai fost un om frumos din toate punctele de vedere, cum rar întâlneşti! Un tată iubitor şi prezent în viata celor doi pui ai tăi, un exemplu de soţ extraordinar! Te-am invidiat mereu pentru cât de zâmbăreţ şi detaşat reuşeai să fii în faţa problemelor vieţii. Şi este nedrept să se termine aşa... Poate, în viaţa-i scurtă, a trebuit să epuizeze mai repede toată fericirea promisă, încât niciun sentiment să nu-i scape. Moartea omului minunat care a fost, Vasilică, a fost pe departe cel mai crunt moment din banala noastră existentă“. 

Cazul petrecut la Farcaşa este al doilea de acest gen care a avut loc în judeţul Neamţ în această săptămână, primul fiind pe data de 30 iunie. Un bătrân de 84 de ani, din localitatea Pângaraţi a fost găsit fără suflare, în apropierea unei stâni, sub un copac, unde se adăpostise de ploaie. Numai că, la un moment dat, a fost surprins de o descărarea electrică, fiind trăsnit. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poveştile triste de viaţă ale unor copii transformaţi în jucării sexuale de adulţi perverşi

Jaful din codrii României. Pe cine „trage“ după el un şef de ocol silvic arestat pentru corupţie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările