Două surori din Roman îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta părinţii să plătească facturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fetite roman jucarii vanzare

Fetiţele, de 9 şi 12 ani, sunt nevoite să renunţe la ceea ce iubesc mai mult pentru ca familia lor să poată achita facturile la curent şi la întreţinere.

Romaşcanii care treceau sâmbătă, 25 septembrie, prin dreptul scărilor de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din municipiul Roman au fost impresionaţi până la lacrimi de două copile, de 9 şi 12 ani. Fetiţele stăteau pe un carton şi încercau să-şi vândă jucăriile celor dispuşi să le cumpere.

Erau vizibil ruşinate de situaţie şi lăsau ochii în jos de umilinţă şi neputinţă. Cele două copile răspundeau plângând întrebărilor trecătorilor, care erau  curioşi să ştie de ce-şi vînd jucăriile. „Ca să achite mama facturile. N-avem încotro“, a încercat ruşinată să lămurească situaţia una dintre fetiţe.

Lângă ele, pe bucata de carton, erau aşezate un iepure de pluş, un căţel, un ursuleţ, o minge şi câteva creioane de colorat, pe care, probabil, le primiseră la deschiderea anului şcolar de la primărie, care a asigurat pachete cu rechizite pentru copiii proveniţi din familii cu posibilităţi materiale modeste.

Păpuşa de care nu vrea să se despartă

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţiile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani ca să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim, că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, a declarat una dintre copile pentru Monitorul de Neamţ.

Fata povesteşte că facturile sunt mari şi pentru ridicarea gunoiului mejaer, dar şi la întreţinere. Cea mai afectată de situaţie este fetiţa de 9 ani, care ţinea în mâini o păpuşă de care se vedea că-i este foarte greu să se despartă.  Fetele merg la şcoală, deşi familiei îi este foarte greu să le asigure tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cinci sfaturi cum să nu fim traşi pe sfoară la plata întreţinerii

Copiii mai mici de 3 ani, exceptaţi de la plata întreţinerii. Florin Roman: Părinţii pot folosi mai bine aceste cheltuieli

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite