Divorţ cu scântei! Patron arestat pentru că s-a răzbunat pe fosta soţie. Ce infracţiune gravă a comis în toiul nopţii

Divorţ cu scântei! Patron arestat pentru că s-a răzbunat pe fosta soţie. Ce infracţiune gravă a comis în toiul nopţii

Incendiul a fost provocat intenţionat de fostul soţ. FOTO Dan Sofronia

După o faptă săvârşită la adăpostul întunericului, aproape de miezul nopţii, un bărbat a stat fugar câteva zile, după care s-a predat poliţiştilor

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Frustrările acumulate în timpul unei căsnicii care tocmai se încheiase după o acţiune în justiţie, l-au îndemnat pe un bărbat să acţioneze iresponsabil, astfel că a ajuns după gratii. 
 
Cazul îl are în plim plan pe Marius Solomon, în vârstă de 44 de ani, administratorul unei firme din Piatra Neamţ, instanţa hotărând ieri, 6 octombrie 2020, arestarea, pentru o perioadă de 30 de zile. Sentinţa nu este definitivă
şi ar putea fi atacată la Tribunalul Neamţ, dar acuzatul nu a uzat de calea de atac după pronunţare. 
 
Situaţia în care se află Marius Solomon survine unei fapte penale petrecute în noaptea de 4/5 octombrie 2020. În jurul orei 23.00, printr-un apel la 112, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ era solicitat să întervină pentru stingerea unui incendiu. 
 
Ardea generalizat un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial din centrul oraşului, la locul indicat plecând două echipaje de pompieri. 
 
Cadrele ISU au intervenit la timp şi au eliminat posibilitatea ca flăcările să se propage la alte două
maşini aflate în apropiere, dar cea care ardea a fost distrusă total. La finele intervenţiei, pompierii au stabilit drept cauză de producere a incendiului ca fiind acţiunea intenţionată. 
 
După demararea cercetărilor, Marius Solomon a devenit principalul suspect, au demarat activităţile
de identificare, dar acesta nu a fost de găsit, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere prin incendiere.
 

S-a predat după două zile

„În urma activităţilor de cercetare şi documentare s-a stabilit faptul că, pe fondul unui conflict intrafamilial, un bărbat de 44 de ani, ar fi stropit cu o substanţă inflamabilă autoturismul utilizat de fosta sa soţie, după care l-ar fi incendiat. Ulterior, cel în cauză ar fi părăsit locul faptei şi s-a sustras cercetărilor desfăşurate în această cauză“, a anunţat Poliţia Neamţ. 
 
Pietreanul a stat două zile fugar, după care miercuri, 6 octombrie, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, iar în aceeaşi zi s-a cerut arestarea. 
Wolkswagen-ul incendiat nu mai poate fi reparat. FOTO Stirineamt.ro 
 
 
„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 203 alin. 3 Cod procedură penală,
art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării
preventive faţă de inculpatul Solomon Marius Răzvan. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 06.10.2020 până la data de 04.11.2020, a inculpatului Solomon
Marius Răzvan (...) cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere“, conform încheierii de şedinţă a Judecătoriei Piatra Neamţ.
 
Articolul 253 din Codul penal prevede că distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările