Cumplită moarte pentru cele nouă victime ale accidentului din Neamţ, din Joia Mare. Concluzia medicilor legişti

Cumplită moarte pentru cele nouă victime ale accidentului din Neamţ, din Joia Mare. Concluzia medicilor legişti

Microbuzul cu zece oameni a plonjat în canalul de aducţiune FOTO: ISU Neamţ

Certificatele emise de Serviciul de Medicină Legală în cazul victimelor accidentului petrecut în Neamţ, pe 5 aprilie, demonstrează fără dubiu în ce condiţii cum au murit cele nouă persoane.

În urmă cu o săptâmână, în Joia Mare, a avut loc cel mai grav accident petrecut în ultimii ani în judeţul Neamţ. Cu zece minute înainte de ora 1.00 dimineaţă, un microbuz în care se aflau zece persoane a plonjat în apele canalului de aducţiune al Bistriţei, chiar înainte de podul de pe raza localităţii Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. 
 
În urma accidentului, nouă din cele zece persoane au decedat, un singur pasager, de 21 de ani, reuşind să iasă la timp şi să scape din maşina care s-a scufundat în apele adânci. Ulterior, s-a dovedit că microbuzul nu era omologat pentru transport persoane, iar în spaţiul destinat mărfurilor erau improvizate nişte bănci din lemn, pe care stăteau şapte persoane, în timp ce pe bancheta din faţă erau trei pasageri (şoferul, plus încă două persoane).
 
Pentru cele nouă persoane nu s-a mai putut face nimic, iar după ce forţele de intervenţie au reuşit să scoată din apă microbuzul, s-a constatat că în interior pe lângă bagajele pasagerilor (muncitori care reveneau acasă după ce lucraseră la o plantaţie din Arad) mai era şi circa un metru cub de lemne de foc.
 

Nouă suflete, aceeaşi moarte

 
În urma cercetărilor, a devenit o certitudine faptul că toate cele nouă victime au avut o moarte cumplită, prin înec.  
 
„Conform certificatelor medico-legale constatatoare emise de Serviciul de Medicină Legală Neamţ, cauza decesului a fost aceeaşi în toate cele nouă cazuri şi este vorba de insuficienţă cardio-respiratorie acută şi asfixie mecanică prin înec“, a declarat procurorul George Mugurel Darie, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. 
 
Rezultatul necropsiei pentru cele nouă victime nu a fost încă finalizat, dar concluziile, mai detaliate, vor duce la aceleaşi concluzie din certificatul medico-legal.  
 
Înainte de confirmarea oficială, au existat şi ipoteze conform cărora moartea ar fi putut fi produsă de impactul maşinii cu apa, sau de lovituri cu buştenii găsiţi în spaţiul de marfă, acolo unde erau şapte persoane din cele nouă.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: