Cum îi terorizau pe angajaţii sălilor de jocuri din Neamţ membrii unui grup interlop condus de trei fraţi

Cum îi terorizau pe angajaţii sălilor de jocuri din Neamţ membrii unui grup interlop condus de trei fraţi

Patru autoturisme au fost indisponibilizate în acest caz FOTO DIICOT

DIICOT Neamţ a efectuat nouă percheziţii domiciliare, pentru desctructurarea unei grupări infracţionale alcătuite din membrii aceleiaşi familii. Patru indivizi au fost reţinuţi.

Percheziţii domiciliare, bunuri puse sub sechestru, reţineri şi câteva propuneri de arestare sunt câteva dintre acţiunile efectuate în cadrul unei anchete a DIICOT Neamţ, pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată, care acţiona în Roman. 

Descinderile au fost efectuate în zorii zilei de 23 noiembrie 2020 şi au vizat persoane care percepeau taxe de protecţie administratorilor unor săli de jocuri de noroc, existând informaţii că astfel de practici durau de trei ani, din 2017. 

Au fost reţinute patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, dar în această seară, 24 noiembrie, la instanţa de la Tribunalul Neamţ, cu propunere de arestare preventivă, au ajuns numai fraţii Tănase, Gabriel, în vârstă de 39 de ani, Sorin, de 42 de ani şi Aurel, de 50 de ani. 

În această speţă se fac cercetări pentru săvârşirea  infracţiunilor de şantaj, camătă, ameninţare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influenţarea declaraţiilor, hărţuire şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2017, şase persoane, din municipiul Roman, judeţul Neamţ, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Bani daţi cu camătă, constrângeri fizice şi psihice

În prima zi a acestei săptămâni, poliţişti de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT din cadrul Serviciului Teritorial Neamţ, au efectuat nouă perchiziţii, în urma acestora fiind indisponibilizate patru autoturisme, a căror valoare este de câteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile şi un cuţit. 

Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi ameninţat cu acte de violenţă atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinând proprietarii spaţiilor să le achite taxe de protecţie. 

De asemenea, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, din Roman, ar fi oferit bunuri (alimentare şi altele), precum şi diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. 

„Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, ar fi exercitat acte de violenţă fizică şi verbală asupra acestora“, conform DIICOT. 

În cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobânzile creşteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau ameninţate şi constrânse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor. 

La activităţile din cadrul descinderilor de luni, 24 noiembrie, au participat cadre ale Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, poliţişti de investigaţii criminale de la Poliţia Roman, Inspectoratul de Jandarmi Neamţ şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău „Alexandru cel Bun”. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Isprăvile de pomină ale unui şofer băut, care a luat la bătaie un pieton după ce l-a lovit cu portiera maşinii

Final de anchetă în jaful cărţilor rare, de 2,4 milioane de euro, furate de români din Londra. Ce spun experţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările