Cum a fost ispitit faimosul părinte Cleopa de extratereştri: „Am văzut o lumină mare şi, în lumină, o maşină de alamă cu multe roţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părintele Ilie Cleopa
Părintele Ilie Cleopa

Una dintre cele mai tulburătoare mărturii ale părintelui Ilie Cleopa este cea referitoare la o întâlnire parcă desprinsă din filmele SF. Duhovnicul povesteşte cum a fost speriat într-o noapte de o fiinţă ciudată care coborâse dintr-o „maşină de alamă cu multe roţi”.

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti. El obişnuia să-i primească la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ pe toţi care îl căutau pentru a afla o vorbă de duh. 

„Mânca-v-ar Raiul!”, le ura părintele de la Sihăstria celor care-l căutau la mănăstire, dar avea grijă să-i atenţioneze mereu să se pregătească în credinţă pentru venirea sfârşitului lumii. Din aceste întâlniri cu duhovnicul au rămas imprimate în format audio sau video învăţăminte, dar şi interpretări ale Bibilei. 

Întâlnirea de gradul III din faţa bordeiului

În lucrarea biografică scrisă de arhimandritul Ioanichie Bălan, părintele Cleopa aduce aminte de o întâmplare ce duce cu gândul la o întâlnire de gradul III. Scena ar fi avut loc în Postul Crăciunului, la o oră după miezul nopţii. „Eram într-o noapte la ora unu în bordei… când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul. Eu am ieşit să văd ce se aude, dar când am deschis uşa la bordei am văzut afară o lumină mare şi în lumină, o maşină de alamă cu multe roţi”,  spune părintele.  

Cleopa adaugă că o fiinţă ciudată a ieşit din „maşina cu multe roţi”, un clasic O.Z.N, şi i s-a adresat pe un ton înfricoşător: „Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi şi pe jumătate negri, care numai atât a zis apăsat: <Ce cauţi aici?>. Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinţii Părinţi. Că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Şi când am văzut aşa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în braţe şi numai atât am zis: <Doamne Iisuse, nu mă lăsa!>. Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la uşă!”

Puterea credinţei a fost suficientă, mai spune duhovnicul de la Sihăstria, pentru a alunga creatura care-l speriase la o oră după miezul nopţii. „Şi când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea lui Hristos. Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu maşină şi pe urmă a căzut şi s-a făcut un zgomot mare de mi-au ţiuit urechile până a doua zi la ora unu”, povestea părintele Cleopa.  

Scena a fost povestită de nenumărate ori şi există chiar şi o înregistrare video din 1993 în care duhovnicul de la Sihăstria reia povestirea. Părintele Cleopa nu pomeneşte de extratereştri, dar descrierea episodului este similară cu cea reprodusă de Ioanichie Bălan. În această mărturie, Cleopa le spune ucenicilor că „Rabinul” a venit să îl omoare.

Extratereştrii, nişte demoni  

În lucrarea „S.O.S. - Despre reîncarnare şi invazia extraterestră”, Danion Vasile tratează tema contactelor cu fiinţele din alte lumi, din perspectivă religioasă: „Campania de promovare a O.Z.N.-urilor a dus la o creştere masivă a numărului de oameni care cred că extratereştrii există, că ne vizitează, că ne vor ajuta să mergem pe o cale mai bună. Unul dintre primele efecte ale unei astfel de credinţe este deplasarea <obiectului> credinţei: de la Dumnezeu la aceşti mesageri ai <salvării>. Şi este mult mai uşor să crezi în extratereştri decât în Dumnezeu; parcă Dumnezeu se tot ascunde, în timp ce extratereştrii ies din ce în ce mai mult la iveală” (sfaturiortodoxe.ro).

Scriitorul spune că scena povestită de părintele Cleopa nu este altceva decât un alt exemplu că, în fapt, contactele cu aşa-zisele civilizaţii extraterestre nu sunt decât întâlniri cu diavolul. 

„<Extratereştrii> nu au luat contact cu sfinţii vremurilor noastre (...) pentru că aceştia ar fi văzut prin darul lui Dumnezeu că <vizitatorii> sunt demoni. Extratereştrii au preferat oameni de contact lipsiti de darul deosebirii duhurilor, oameni care nu erau capabili să înţeleagă cine le stă înainte. Dar chiar dacă <extratereştrii> s-au ferit să apară înaintea Părinţilor din vremurile noastre, aceştia nu s-au ferit să mărturisească într-un glas că fenomenul O.Z.N. nu este altceva decât o modernă înfăţişare a diavolului”, conform sursei citate.

Pe aceeaşi temă:

Apocalipsa părintelui Cleopa: „Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni“ - cele patru pricini pentru care va veni sfârşitul lumii

Patimile marilor duhovnici ai României. Arsenie Boca, Arsenie Papacioc şi Iustin Pârvu - amintiri din Iad: slujba Învierii în mină, bătăi crunte în beciurile Securităţii

Ilie Cleopa şi Iustin Pârvu, duhovnicii Moldovei care au înfruntat Securitatea şi nu s-au lepădat de credinţă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite