Cum se consumau drogurile la chefurile din cluburile de fiţe. Investigatori sub acoperire şi dealeri ţepari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul Chaplin's din Piatra Neamţ a intrat în atenţia DIICOT FOTO Facebook
Clubul Chaplin's din Piatra Neamţ a intrat în atenţia DIICOT FOTO Facebook

Pentru a proba consumul de droguri din două cluburi de fiţe unde se organizau chefuri private au fost folosiţi investigatori sub acoperire, ancheta arătând că dealerii îşi ţepuiau clienţii.

Referatul de arestare preventivă, întocmit de procurorii DIICOT Neamţ în cazul celor zece inculpaţi din dosarul drogurilor de la două cluburi de fiţe din Piatra Neamţ, arată explicit cum erau procurate drogurile, cum erau consumate, cine supraveghea totul şi ce măsuri de precauţie îşi luau clienţii şi dealerii pentru a nu fi prinşi. 

În acest dosar, printre arestaţi se află Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, patronii pub-urilor Jazz City Cafe, respectiv Chaplin's, care au avut un rol determinant în organizarea petrecerilor cu circuit închis la care ingrediente de bază erau stupefiantele. Pentru a proba faptele penale, anchetatorii au folosit şi investigatori sub acoperire. 

Urmărirea penală a început la data de 1 februarie 2021, existând informaţii că au loc petrecerile private săptămânal, în fiecare noapte de sâmbătă spre duminică, care începeau după ora 22.00. La unul din localuri, Chaplin's, totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea o prin spatele imobilului, după un „bip“ telefonic. 

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 - 01:00 sunt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (...)  este cel care strânge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor să-l achiziţioneze. La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 - 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri“, precizează procurorii DIICOT. 

Înregistrări audio-video realizate de un investigator sub acoperire 

Anchetatorii au mai stabilit că astfel de chefuri au avut loc în noaptea de 6/7.03.2021, când au fost circa 50 de persoane. O petrecere la care s-a consumat cocaină şi ecstasy a fost în noaptea de 13/14 martie, iar în cea de 20/21 martie ingredientul comercializat fiind Methylenedioxymetamfetamine - MDMA - ecstasy, o ţiplă constând 400 de lei. 

Deşi câştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea din cauza filtrelor nocturne ale poliţiei. 

Un alt chef cu vreo 40 de persoane a fost în noaptea de 10/11 aprilie, dar una dintre ele era investigator sub acoperire. Acesta a reuşit să obţină o probă esenţială anchetei, înregistrând audio - video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori. 

„La ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (...) a strâns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub. În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul «Chelu» care a vândut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 - 60 grame cu suma de 350 lei gramul“, conform referatului de arestare. 

A urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, când procurorii DIICOT, poliţişti de la diverse structuri şi trupe speciale au efectuat descinderi. În noaptea fatidică la show au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri, iar asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere de cocaină. 

Dealeri neserioşi şi farfurii de porţelan alb pentru stupefiante 

Procurorii au detaliat şi cum erau consumate stupefiantele, că unii dealeri încercau să intre şi pe piaţa de la celălalt pub şi că erau „neserioşi“. Unii nu aveau trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, ori marfa era măsluită. Nu că era vorba de alt drog decât cel solicitat, ci cantitatea era mult mai mică, chiar 0,50 grame, în loc de 1 gram. 

pubjazz piatraneamt

Jazz Cafe, alt pub unde s-ar fi petrecut lucruri necurate FOTO Facebook

Şi investigatorii sub acoperire au fost înşelaţi, cumpărând ţiple ce conţineau stupefiante în cantităţi mai mici de un gram, achitând 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. Alte nouă comprimate de diferite forme şi culori au costat 1.600 de lei, fiind vorba Methylenedioxymetamfetamine şi cocaină.

„Administratorul acestui local permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incintă, cu acceptul expres al inculpatului. Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se mai arată în referatul de arestare. 

Parte din drogurile consumate în pub-uri erau aduse de la Braşov, de la doi fraţi din Piatra Neamţ, care se mutaseră acolo, ei fiind contactaţi cam la zece zile. Stupefiantele erau depozitate în mai multe maşini, pentru a nu fi găsită toată cantitatea de către organele judiciare în eventualitatea unor percheziţii. 

În acest dosar, zece persoane au fost arestate, acuzaţiile aduse fiind trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri. În Codul penal, sancţiunea pentru aceste infracţiuni este închisoarea de la 5 la 12 ani. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Două surori adoptate în SUA şi-au găsit în două zile părinţii din România. Apel de suflet pe Facebook

 

Cine plăteşte „cu capul” în scandalul virusării computerelor dintr-un spital, după ce au fost accesate site-uri porno

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite