Culiţă Tărâţă: "Renunţ la indemnizaţia de parlamentar!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul nemţean spune că reducerile trebuie făcute "de la vlădică la opincă", dar crede că cele mai mari cheltuieli sunt în Ministere şi Agenţii, nu în Parlament

În luna martie, deputatul Culiţă Tărâţă a primit de la statul român 25.189 de lei (echivalentul a 6.032 de euro), suma reprezentând atât indemnizaţia de parlamentar, cât şi deconturile pentru cazarea în Bucureşti, transportul în ţară ori în Capitală şi telefonul mobil pentru serviciu. Întrebat dacă ar renunţa la deconturile pentru cazare şi transport, deputatul de Neamţ spune că este de acord să se lipsească de aceste beneficii. Mai mult decât atât, alesul s-a arătat dispus să cedeze chiar şi indemnizaţia de parlamentar.

„Reducerile trebuie făcute de la vlădică la opincă. Înainte de al doilea Război Mondial au fost parlamentari care au renunţat şi la indemnizaţii pentru că vroiau binele ţării. Acum ţi-e ruşine să spui că eşti în Parlamentul României. Am ajuns să trăim zilele în care banii publici sunt cei mai ieftini, de aceea susţin tăierea tuturor facilităţilor", a declarat Culiţă Tărâţă.

Deşi recunoaşte că parlamentarii sunt costisitori, Târâţă spune că nu ei consumă cei mai mulţi bani ai statului.

„În Ministere şi Agenţii sunt cele mai mari cheltuieli. Un director de agenţie are peste 10.000 de lei. Trebuie să ne trezim la realitate şi să facem reduceri şi la parlamentari şi în ministere şi în agenţii. Putem tăia şi din consumabile şi putem renunţa la maşinile de lux. Avem de unde să facem reduceri şi de personal", a adăugat deputatul nemţean.

În 2009, Culiţă Tărâţă ocupa locul 200 în Topul primilor 500 de miliardari ai ţării întocmit de Forbes, cu o avere estimată la aproape 30 de milioane de euro. De profesie inginer agronom, Culiţă Tărâţă a fost, înainte de '89, director în cadrul unei companii care se ocupa de achiziţionarea şi prelucrarea materiilor prime de origine animală. După Revoluţie decis să se îndrepte către sectorul privat, astfel încât, începând cu 1993, a pus bazele Trustului TCE 3 Brazi.

Cunoscut mai ales pentru exploatările agricole din Insula Mare a Brăilei, afaceristul nemţean a decis, în martie 2010, să cedeze părţile sociale deţinute la TCE 3 Brazi (90% din capitalul social) fiului său Mihai (25 de ani), afacerea rămânând astfel tot în familie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite