Copilă de 16 ani, violată de tată şi lăsată însărcinată de frate. Sentinţe după povestea oribilă descoperită de procurori

Copilă de 16 ani, violată de tată şi lăsată însărcinată de frate. Sentinţe după povestea oribilă descoperită de procurori

Tatăl şi fiul au de executat, în total, două decenii de detenţie FOTO Adevărul.ro

Făptaşii au fost cercetaţi în dosare separate pentru viol, în stare de arest preventiv, iar sentinţele dispuse de instanţa de fond nu sunt deocamdată definitive. Cei doi făptaşi cer clemenţa Justiţiei, invocând motive puerile: dorul de familie şi „o datorie de 6.600 de lei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un dosar ce viza cazul unei minore de 16 ani, care a fost violată de tată, dar şi de un frate, iar în urma abuzurilor celui din urmă adolescenta a născut, a fost rezolvat în primă instanţă, Judecătoria Piatra Neamţ pronunţând sentinţele.  
 
Din raţiuni ce ţin de protejarea identităţii victimei, nu vom menţiona localitatea unde s-au petrecut ifamele fapte şi nici numele celor doi autori. Magistraţii au decis ca tatăl fetei să stea 12 ani în închisoare, maximul prevăzut de lege, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de viol şi rele tratamente aplicate minorului. 
 
Fratele victimei, care are 19 ani, a fost pedepsit cu 8 ani de detenţie, acuza adusă fiind viol. Cei doi inculpaţi au fost judecaţi separat, în stare de arest, iar sentinţele nu sunt definitive, putând fi contestate la Curtea de Apel Bacău. 
 
Victima agresiunilor sexuale nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, necerând daune materilae sau morale. În urma abuzului comis de fratele major, minora a rămas însărcinată, iar în vara acestui an a născut un copil. 
 
Acuzatul în vârstă de 19 ani nu s-a împăcat cu starea de detenţie, contestând arestarea la Tribunalul Neamţ. A invocat în motivarea cererii că ar vrea să se întoarcă acasă, la fratele mai mic, de 2 ani, care-l percepe ca pe un tată şi plânge de dorul său. A mai arătat că nu este supărat pe sora sa, pentru că el a greşit, mama sa este grav bolnavă, are piciorul drept rupt, astfel că ar vrea să poată să-şi ajute familia, să-şi reia studiile, ca să obţină o diplomă de liceu, să poată urma cursurile unei şcolii de şoferi, precum şi să revină la locul de muncă, deoarece are de achitat rate de 6.600 lei. 
 
Despre caz, Adevărul.ro a mai scris, citând din rechizitoriu (rolii.ro) şi o decizie a Tribunalului Neamţ, care respins contestaţia, reţinând că prezintă o importanţă foarte mare aspectul conform căruia repercusiunile faptelor fratelui asupra psihicului minorei nu pot fi cuantificate cu adevărat în prezent: 
 
„În condiţiile în care persoana vătămată ar fi fost supusă unor abuzuri sexuale şi din partea tatălui său, aceste repercusiuni fiind însă susceptibile de augmentare odată cu trecerea timpului, elemente de fapt care amplifică, în mod cert, pericolul concret pentru ordinea publică“. 
 

Violurile repetate ale fratelui

 
„În perioada august 2019-mai 2020, în patru rânduri (luna august 2019, în cursul lunilor august-septembrie 2019, în preajma Sărbătorilor de Crăciun 2019 şi în luna mai 2020), fratele a întreţinut raporturi sexuale prin constrângere fizică şi morală cu persoana vătămată, sora sa minoră de 16 ani, profitând de starea de traumă psihică în care se afla aceasta, urmare a abuzurilor sexuale la care a fost supusă anterior de tatăl ei, aceasta fiind incapabilă să-i mai opună inculpatului o rezistenţă eficace“, conform actului de inculpare. 
 
Abuzurile tânărului asupra fetei au început după ce tatăl a plecat de-acasă, anchetatorii detaliind: „a luat-o de mână, a dus-o într-o cameră a locuinţei, a dezbrăcat-o de haine pe jumătate şi a întreţinut un raport sexual normal“. 
 
Al doilea raport s-a petrecut la scurt timp: „în timp ce se afla în curte şi spăla nişte rufe, a fost trasă de inculpat în toaleta din curtea locuinţei, a dezbrăcat-o pe jumătate şi a întreţinut cu ea un raport sexual normal neconsimţit“, mai arătau procurorii. 
 
Cea de-a treilea infracţiune a fost în Ajunul Crăciunului 2019, în dimineaţa zilei de 24 decembrie. Atunci, adolescenta a rămas însărcinată, dar abuzurile au continuat şi-n primăvară. Al patrulea raport sexual a avut loc în mai 2020 (la o dată care n-a putut fi stabilită cu certitudine), la domiciliul comun, în timp ce mama şi fratele mai mic, de doi ani, dormeau. 
 
„Într-o cameră a locuinţei, inculpatul i-a dat pantalonii jos persoanei vătămate, întreţinând un raport sexual normal, prin constrângere fizică şi morală. Minora a strigat la mama sa (...), care se afla într-o cameră alăturată, moment în care inculpatul a lovit-o de două ori cu palmele peste faţă şi i-a cerut să ţină secretă fapta, altfel o va bate“, conform aceleiaşi surse. 
 
Mama celor doi, martoră în dosar, a relatat că a fost trezită de ţipetele fiicei, care se afla în altă cameră cu fratele, s-a dus la ei pentru a afla ce s-a întâmplat, găsindu-i îmbrăcaţi. „Persoana vătămată avea o cămaşă de noapte pe ea. Ar fi aflat de la persoana vătămată că inculpatul a încercat să-i dea jos pătura de pe ea. Martora a mai precizat că i-a atras atenţia inculpatului că nu este bine ceea ce face, zicându-i «vrei să ajungi ca taică-tu»“, mai arată anchetatorii. 
 
Victima a fost cea care şi-a reclamat fratele. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările