Copiii din Neamț pot vorbi la biblioteca județeană cu mamele aflate în Italia

Copiii din Neamț pot vorbi la biblioteca județeană cu mamele aflate în Italia

Copiii pot vorbi cu mamele plecate la muncă în Italia, la Biblioteca județeană

La biblioteca „G. T. Kirileanu" se derulează un proiect menit să faciliteze comunicarea audio-video, prin Skype, între copiii rămaşi în ţară şi părinţii aflaţi la muncă în Italia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul intitulat „Te iubeşte mama !" este dedicat sprijinirii mamelor plecate la muncă în Milano (Italia) şi a copiilor rămaşi acasă, în România. Acest proiect este desfășurat de Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu" Neamţ în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi alături de bibliotecile judeţene din Dolj, Gorj şi Satu-Mare.

Printr-o colaborare cu bibliotecile publice din cartierele milaneze Baggio, Crescenzago, Fra Cristoforo şi Gallaratese, unde, conform analizelor efectuate, locuiesc mulţi români, proiectul îşi propune să faciliteze comunicarea audio-video (prin Skype) între copiii rămaşi în ţară şi părinţii aflaţi la muncă în Italia.

„De asemenea, proiectul îşi mai propune dezvoltarea unui website (www.teiubestemama.ro), realizarea de parteneriate cu reţeaua de biblioteci din Italia, ca puncte de comunicare şi sprijin la nivel instituţional, precum şi acordarea de suport psihologic copiilor şi părinţilor aflaţi în situaţii de risc, pe fondul separării familiei", se arată într-un comunicat al Bibliotecii GT Kirileanu.

Cei care vor să beneficieze de facilităţile oferite prin acest proiect se pot înscrie gratuit la Biblioteca Judeţeană, până pe data de 25 iulie, în cadrul Centrului de Informare Comunitară.

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările