Continuă războiul rece la Neamț. Vasile Pruteanu nu reușește să revină pe scaunul de președinte al Consiliului Județean

Continuă războiul rece la Neamț. Vasile Pruteanu nu reușește să revină pe scaunul de președinte al Consiliului Județean

Vasile Pruteanu (stânga) a contestat în instanță ordinul prefectului care l-a dat jos din funcție

Contestația depusă de fostul șef al administrației județene împotriva ordinului prefectului a fost respinsă de instanța de contencios administrativ. Demersul său a fost apreciat ca neîntemeiat, însă decizia poate fi atacată cu recurs.  

După două termene ale procesului, instanța Tribunalului Neamț, secția contencios-administrativ, s-a pronunțat joi, 10 mai, asupra contestației depuse de Vasile Pruteanu. El cerea suspendarea ordinului prefectului Mihai Archip, cel care, pe 3 aprilie, semnase ordinul prin care îi înceta mandatul de președinte al Consiliului Județean.

Motivul invocat de prefect pentru înlăturarea lui Vasile Pruteanu de la conducerea județului era legat de anunțul făcut de fostul președinte în aceeași zi. Astfel, Pruteanu a declarat că va candida pentru funcția de președinte la alegerile locale  pe listele USL, și nu din partea PDL, partid în numele căruia obținuse mandatul la scrutinul din 2008.

Vasile Pruteanu părăseşte partidul şi candidează din partea USL. Prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului şefului CJ Neamt

„Întrucât am luat act de declarația președintelui CJ Neamț că va participa la alegeri din partea altei formațiuni decât cea în care este înscris, am emis ordinul de încetare de drept a mandatului, în baza Statutului aleșilor locali", a spus prefectul Mihai Archip.

Decizia instanței de contencios administrativ poate fi atacată în termen de cinci zile de la comunicare.     

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările