Cine este Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ reţinut de procurorii DNA. Filmarea deocheată care l-a făcut celebru în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene este preşedintele CJ Neamţ din anul 2016
Ionel Arsene este preşedintele CJ Neamţ din anul 2016

Preşedintele CJ Neamţ, fostul deputat Ionel Arsene, a fost reţinut de procurorii DNA care l-au acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la Agenţia Naţională de Integritate.

Ionel Arsene a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în urma alegerilor locale din iunie 2016 când a deschis lista consilierilor judeţeni PSD, el fiind şi preşedinte al organizaţiei judeţene a acestei formaţiuni din anul 2010. 

Ca şef al filialei PSD Neamţ, a avut o colaborare bună cu fostul preşedinte al formaţiunii, Victor Ponta, dar şi cu Liviu Dragnea, încă din perioada în care fostul secretar al PSD coordona campania referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu (vara anului 2012).    

Relaţia dintre Ionel Arsene şi Liviu Dragnea a fost deosebit de strânsă, şi a devenit de notorietate mai ales după ce Dragnea a preluat şefia partidului. Arsene a fost văzut mereu în preajma preşedintelui PSD, iar în ultima şedinţă CEx a social-democraţilor s-a exprimat clar împotriva fostului premier, Mihai Tudose. Ulterior, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care s-a arătat foarte mulţumit de alegerea făcută de partid, Viorica Dăncilă, pentru funcţia de prim-ministru:

"Felicitări pentru desemnare Viorica Dăncilă! Apreciez că preşedintele Iohannis a dat dovadă de responsabilitate şi a refuzat să dea curs propunerilor iresponsabile ale celor din opoziţie, acceptând propunerea PSD pentru funcţia de premier în persoana Vioricăi Dăncilă, o persoană extrem de deschisă dialogului şi care va asigura o colaborare foarte bună cu membrii coaliţiei, astfel încât deciziile Guvernului să se bucure de sprijinul coaliţiei formate din PSD şi ALDE. Îi doresc mult succes Vioricăi Dăncilă în noua sa calitate şi sper ca, prin munca depusă, toate angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa românilor să fie duse la capăt. Sunt mandru că fac parte din partidul care dă României prima femeie prim-ministru!", declara Ionel Arsene. 

Deputat filmat în ipostaze compromiţătoare

În perioada 2012-2016 a deţinut funcţia de deputat PSD de Neamţ, în urma alegerilor parlamentare unde a candidat pe lista propusă de USL (Colegiul 7 - zona Târgu Neamţ).

În timpul mandatului de parlamentar, Ionel Arsene a fost implicat într-un scandal-monstru. În aprilie 2014, un post local de televiziune din Neamţ, EST TV, difuza un filmuleţ în care preşedintele PSD Neamţ apărea în timp ce întreţinea relaţii intime cu o tânără. Ionel Arsene a respins acuzaţia şi a susţinut că adversarii politici s-au folosit de un trucaj video pentru a-l discredita.

IPJ Neamţ a sesizat procurorii, existând bănuiala că fata care apărea în filmarea respectivă ar fi fost minoră, însă dosarul, ajuns la Parchetul General, nu a avut nici o finalitate.

Război la cuţite cu fostul şef al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă  

În anul 2012, în preajma alegerilor locale, Ionel Arsene a intrat în conflict direct cu Culiţă Tărâţă, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Tărâţă se aliase atunci cu Gheorghe Ştefan, iar cele două formaţiuni pe care le reprezentau (UNPR şi PDL) au format împreună cu PNŢ-CD o alianţă locală (A.P.E.L) care a câştigat cele mai importante funcţii în Neamţ: Culiţă Tărâţă a ajuns şef al CJ Neamţ, iar Gheorghe Ştefan îşi adjudeca al treilea mandat de primar la Piatra Neamţ. 

Ionel Arsene s-a consolat în toamnă, la alegerile parlamentare, fiind ales de deputat, USL reuşind să câştige detaşat scrutinul la nivel judeţean. Între timp, relaţia dintre Culiţă Tărâţă şi Gheorghe Ştefan ajunsese extrem de tensionată. Deşi trebuiau să candideze sub sigla USL, Tărâţă nu s-a înţeles cu Ionel Arsene (PSD) şi a impus doi candidaţi ai UNPR (deputatul Marian Enache şi senatorul Liviu Bumbu) care au şi câştigat mandatele.  

Venituri mai mici decât datoriile  

Conform declaraţiei de avere din iulie 2017, Arsene deţine două terenuri (unul de 25.000 mp la Vânători de Neamţ, cumpărat pe numele său în 2005) şi 349,4 mp teren intravilan în Sauceşti-Bacău (deţinut împreună cu cu soţia, din 2007). Deţine împreună cu soţia un apartament de 84 mp în oraşul Târgu Neamţ (din 1999) şi o casă de 66 mp în comuna Sauceşti (din 2007). Deţine o maşină Mercedes S500, fabricaţie 2007, dar de foloseşte pentru deplasări de un BMW X6, primit anul trecut de la Secretariatul General al Guvernului. 

Veniturile menţionate în declaraţia de avere sunt de 60.876 de lei anual (indemnizaţia de deputat), 30.149 lei (indemnizaţia de preşedinte CJ Neamţ). La capitolul datorii, figurează trei credite bancare luate în 2007, de 46.000 de euro şi 5000 de euro, cu termene scadente anul trecut şi în 2032 (un credit de 150.000 euro). De asemenea, Arsene trece şi două împrumuturi făcute în anul 2016 de la o persoană fizică în valoare de 135.000 de lei, respectiv 40.000 de euro, scadente în 2017. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite