Cine sunt cei doi copii, frate şi soră, care s-au înecat în Moldova. „O tragedie mai mare ca asta nu se putea petrece“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragedia a avut loc pe data de 2 iulie FOTO ISU Neamţ
Tragedia a avut loc pe data de 2 iulie FOTO ISU Neamţ

Cei doi copii, care s-au înecat în râul Moldova, în Neamţ, provin dintr-o numeroasă familie de romi, primarul de la Horia spunând că toţi erau cu bun simţ şi harnici.

Înmormântarea celor celor doi adolescenţi, frate şi soră, din

Horia, judeţul Neamţ, care au sfârşit în apele Moldovei, va avea loc joi, 7 iulie. Ei s-au înecat cu cinci zile în urmă, când Adrian Radu, de 16 ani, a încercat să-şi salveze sora, Matasa, cu un an mai mare, care căzuse în albie. 

Primarul localităţii menţionate, Cristian Baciu, a declarat că

fata nu ştia să înoate, alunecând de pe un bolovan în râu, iar fratele a încercat să o scoată, dar fără sorţi de izbândă.

Administraţia locală a decis acordarea unui ajutor de 5.000 de lei familiei Radu, pentru înmormântarea celor doi copii. 

„O tragedie mai mare ca asta nu se putea petrece. Vorbim de o familie numeroasă, cu şapte membri. Trăiau şi din ajutorul social, dar erau foarte harnici. Copiii nu prea au mers la şcoală. În privinţa fetelor, părinţi respectau tradiţiile etniei. Cei doi copiii veneau să-şi ajute părinţii (la prestaţiile pentru ajutorul social - n.red.). Romi cu foarte mult bun simţ“, a afirmat primarul. 

Pe 2 iulie, cei doi adolescenţi erau pe malul Moldovei, iar la un moment dat fata de 17 ani a alunecat în albie, iar fratele a sărit în apă, încercând să o ajute. Nu a reuşit, fiind luaţi de curentul puternic. Adolescenta a fost scoasă pe mal de cei prezenţi acolo şi a răspuns manevrelor de resuscitare, dar a decedat în spital. Fratele a fost găsit a doua zi. 

Într-o statistică a autorităţilor nemţene se arată că, în apele ce străbat judeţul, şi-au pierdut viaţa în ultimii trei ani 48 de persoane. Au fost 19 în 2019, 20 în 2020 şi şapte în 2021, la care se adaugă tot

şapte în 2022. În total 55 de victime, marea majoritate fiind copii şi adolescenţi. Cele mai periculoase râuri sunt Bistriţa, Siret şi Moldova. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Frate şi soră, scoşi la cerşit şi violaţi de „stăpânul“ lor. Agresorul a contestat sentinţa-record primită

Urmărire nocturnă în Cheile Bicazului, până la Lacul Roşu. Şofer prins de două ori cu alcoolemii record

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite