Cheflii amendaţi de Paşte la Neamţ cu o sumă totală colosală - 340.000 de lei. Cum au fost prinşi petrecăreţii care au fugit la venirea forţelor de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O petrecere organizată în cartierul Văleni al oraşului Piatra Neamţ a fost întreruptă de forţele de ordine, care au aplicat amenzi colosale participanţilor.

Perioada sărbătorilor de Paşte n-a fost una liniştită pentru forţele de ordine, care au avut misiunea să asigure liniştea publică şi respectarea ordonanţeler militare în judeţul Neamţ. S-au comis infracţiuni cu violenţă, au fost depistaţi conducători auto băuţi la volan şi n-au fost respectate restricţiile de circulaţie, astfel că au fost aplicate sancţiuni

contravenţionale extrem de mari şi întocmite dosare penale. 

Petreceri organizate mai mult sau mai puţin ad-hoc s-au consemnat în Piatra Neamţ şi Roman, plus una în comuna Moldoveni, dar în evidenţă iese cea din oraşul străjuit de culmile împădurite Cozla şi Pietricica. 

Aceasta s-a remarcat prin numărul mare de participanţi şi prin valoarea uriaşă a amenzilor aplicate. Conform informaţiilor furnizate de Poliţia Neamţ, pe data de 19 aprilie oamenii legii s-au sesizat din oficiu, pe baza unor înregistrări video postate în mediul on-line, că în cartierul de locuinţe sociale Văleni din Piatra Neamţ e mare chef.

Adică n-a fost vreo sesizare oficială a cuiva deranjat de petrecere, dar poliţiştii au început ancheta pe baza filmuleţelor în care se observau grupuri de multe persoane, care nu respectau prevederile referitoare la distanţarea socială, ascultau muzică la intensitate foarte mare şi consumau diverse „licori“.

S-a decis o intervenţie, solicitându- se sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, dar cum cine vine pe drumul spre locuinţele sociale este lesne observat de la distanţă, la sosirea forţelor de ordine nu mai era nimeni în zonă. 

Verificările au continuat, iar pe 20 aprilie a fost stabilită identitatea persoanelor participante la chef, fiind dispuse amenzi foarte mari.

„Pentru faptele constatate, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea măsurilor dispuse de ordonanţele militare, în cuantum total de 320.000 de lei şi 23 de sancţiuni

contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii 61/1991 republicată, în valoare totală de 20.000 de lei“, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. 

Altfel spus, fiecare dintre cei 24 de participanţi s-a ales cu o amendă de peste 14.100 de lei, dacă efectuăm un simplu calcul matematic. 

Pe data de 20 aprilie, poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind efectuate şi controale pentru combaterea criminalităţii economice.

„Forţe de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 353 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condiţiile de izolare, fiind intensificate activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică. În cadrul activităţilor desfăşurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricţionarea circulaţiei, la nivelul judeţului Neamţ au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 600.000 de lei“, a mai transmis Poliţia Neamţ.

La misiuni au participat peste o sută de poliţişti locali, jandarmi şi efective ale Armatei. Conform Direcţiei de Sănătate Public, astăzi, 21 aprilie, în Neamţ erau 211 de persoane în carantină, 884 persoane ieşite din această stare, 418 persoane erau în autoizolare la domiciliu, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus fiind de 368.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite