Cazul şocant al gemenelor de trei luni înjunghiate de tată. Ce declară autorul arestat pentru crimă şi tentative de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Damian a fost arestat preventiv FOTO Captură Ştirile PRO TV
Nicolae Damian a fost arestat preventiv FOTO Captură Ştirile PRO TV

Individul care şi-a înjunghiat soţia şi fiicele gemene de trei luni, agresiune în urma căreia una dintre fetiţe a decedat, a fost arestat, acuzaţiile aduse fiind crimă şi două tentative de omor

Detalii şocante apar în cazul petrecut la Roman, judeţul Neamţ, în dimineaţa zilei de 6 noiembrie 2021, când un bărbat de 40 de ani şi-a atacat familia cu cuţitul, victime fiind fiicele gemene în vârstă de aproape trei luni, una dintre decedând. Rănită grav a fost şi soţia, o femeie de 34 de ani. După ore întregi în care acuzatul a fost în stare de şoc, Nicolae Damian a dat câteva detalii. 

El şi-a revenit parţial şi a putut fi audiat de procurorul care instrumentează cazul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, fiind întocmit un dosar penal pentru acuzaţiile de omor şi tentativă la această infracţiune. După cum am aflat de la anchetatori, suspectul nu neagă cele petrecute, dar are vagi „amintiri“ despre ororile comise. 

„S-a reuşit, în cele din urmă, audierea acuzatului, el fiind o perioadă în stare de şoc. Nu şi-a revenit total. Nu neagă comiterea agresiunii, amintindu-şi doar de momentul atacării soţiei. Susţine că nu-şi aminteşte să le fi agresat pe fiicele gemene aflate într-o cameră a apartamentului. În această după-amiază a fost formulată propunere de arestare preventivă“, a declarat Marius Ianuş, purtătorul de cuvânt al Parchetului Neamţ. 

Măsura a fost admisă de Tribunalul Neamţ, în timpul procesului acuzatul nedeclarând absolut nimic. Acuzaţiile aduse sunt omor şi două tentative la această infracţiune. Una pentru că viaţa fetiţei a fost pusă în pericol, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul mamei. Femeia are multiple leziuni, una dintre acestea fiind pe faţă, spre gât şi carotidă, zonă considerată vitală şi de natură a fi luată în considerare comiterea unui atentat la viaţă. 

Crima a avut loc sâmbătă dimineaţa, după ora 08.00, într-un apartament din oraşul Roman. În urma unui conflict spontan, Nicolae Damian şi-a atacat soţia cu cuţitul, rănind-o. Femeia a reuşit să fugă pe casa scării, la fel ca fiul de 9 ani, căruia îi spusese să strige după ajutor.

Procurorul Marius Ianuş a mai precizat pentru „Adevărul.ro“ că acuzul a urmărit-o pe femeie pe scări, dar s-a întors imediat în apartament. După ce anchetatorii au fost sesizaţi, la locul tragediei au constatat că făptaşul se baricadase în locuinţă, pentru reţinerea lui fiind spartă uşa. 

Nu a opus rezistenţă, iar într-o cameră au fost descoperite fiicele, care fuseseră înjunghiate după fuga mamei. Gemenele au fost duse la spital, însă una dintre ele a decedat, iar sora sa a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. În ceea ce priveşte starea fetiţei care a supravieţuit, ea este foarte gravă, având în vedere şocul traumatic sever. 

Vă mai recomandăm să citiţi:  

Cât a stat liberă femeia care a evadat de sub escorta poliţiştilor. Pentru ce era arestată în lipsă, în Italia

Un medic acuzat de corupţie cere judecătorilor ca şpaga „în natură” confiscată de la el să nu fie vândută

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite