Cauţiune-record stabilită în cazul unui escroc. Cu cât şi-a cumpărat libertatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prejudiciul a fost calculat la peste 1,4 milioane de lei FOTO Adevărul.ro
Prejudiciul a fost calculat la peste 1,4 milioane de lei FOTO Adevărul.ro

Un bărbat, care este judecat în stare de arest preventiv pentru escrocherii cu angajări fictive, doreşte să-şi cumpere libertatea, judecătorii stabilind o cauţiune record

Unul dintre inculpaţii într-un dosar penal vizând acuzaţii de fraudare a bugetului de stat prin obţinerea de subvenţii ilegale nu mai vrea să stea în închisoare, aşa că încearcă să-şi „cumpere” libertatea. Recent, el a solicitat judecătorilor de la Tribunalul Neamţ înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar pe cauţiune. 

Magistraţii au deliberat şi au stabilit cauţiunea la 150.000 de lei. Deocamdată, eliberarea a fost stabilită doar în principiu, urmând ca în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărâririi instanţei inculpatul să facă plata la bancă. 

„Admite în principiu cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune. (...). Inculpatul Samoilă Raul Cristian va depune o cauţiune în valoare de 150.000 lei la Unicredit Bank SA Piatra Neamţ, care se va consemna pe numele acestuia, la dispoziţia Tribunalului Neamţ. Plata cauţiunii se va efectua în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri“, a decis instanţa pe 7 aprilie 2022. 

Hotărârea Tribunalului Neamţ a fost însă atacată de către procurori la Curtea de Apel Bacău, instanţă care va da o decizie definitivă, fie de acceptare a cauţiunii, fie de respingere a acesteia. Prin aceeaşi decizie, alţi doi inculpaţi arestaţi, Alin Blaj şi Adrian Bacoşcă, au fost plasaţi în arest la domiciliu. 

Raul Samoilă a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ pe 29.12.2021, fiind inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinerea ilegală de fonduri în formă continuată, şapte acte materiale, tentativă la obţinere ilegală de fonduri în formă continuată, două acte materiale şi fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată, 184 acte materiale.

În acest dosar au fost inculpate şapte persoane fizice şi trei firme. Acuzaţii ar fi angajat fictiv peste 140 de persoane, pentru care au cerut subvenţii în trei judeţe, Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, obţinând 1.439.000 de lei. La 10 septembrie 2021, cei trei erau arestaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Elev bătut, din motive de amor, de fochistul liceului la care învaţă. Adolescentul a ajuns la spital

Poliţia în vremurile de-nceput, când avea nevoie de „polcovnici, serjenţi, armaşi, zapcii şi gardişti”

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite