Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
evaluare nationala salaj

Subiectele la proba de Matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2017 sunt considerate de nivel mediu, după elevii care au susţinut această testare.

Miercuri, 21 iunie, Evaluarea Naţională a continuat cu proba de Matematică. În Neamţ la această probă au fost înscrişi 4.123 de elevi, dar 48 dintre ei nu s-au prezentat să susţină testarea la cele 117 centre de examinare.

Conform unui comunicat al ISJ Neamţ, la această sesiune, au fost înregistrate 4 cazuri speciale care au necesitat adaptarea condiţiilor de examen, conform metodologiei în vigoare. Nici la proba de limba română şi nici la cea de astăzi, de la matematică nu a fost niciun elev eliminat din examen.  

Primul subiect a fost tip grilă, de algebră şi geometrie, unde elevii trebuiau să completeze enunţurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. Una dintre cerinţe era: „Aria pătratului de 6 centimetri este... “. 

Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, un cub, urmat de rezolvarea unor exerciţii de algebră: funcţii, sisteme, ecuaţii E(x). 

Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, un dreptunghi şi un cilindru, la care trebuia rezolvate 3 subpuncte: să calculeze sinusul unui unghi, să arate că o latură este mai mică decât 16 etc. 

„Subiectele au fost accesibile, echilibrate şi au respectat programa şcolară. Toate tipuriile de exerciţii ar fi trebui să fi fost rezolvate la clasă cu profesorii. Se putea lua nota 7 chiar şi de către elevii mediocri“, consideră prof. Denisa Tănăsesescu, dascăl de Matematică la Colegiul Naţional I. L Caragiale din Capitală.

„Subiectul I mi s-a părut uşor, cred că se putea rezolva şi oral. La subiectul al II-lea, problemele de Algebră au fost mai uşoare în comparaţie cu anul trecut, chiar banale. Cred că departajarea între nota 9 şi nota 10 se va face la subiectul al III- lea la problemele de geometrie. Cât despre ultima cerinţă, nu consider că a fost dificilă pentru elevii peste medie. De obicei, aceştia se încurcă mai degrabă la geometria plană, nu la geometria în spaţiu“, a afirmat prof. Tănăsescu.

La ora 13.00, la Adevărul Live Manuela Mişcoci, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Bucureşti, a rezolvat subiectele primite astăzi de elevi

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite