Bogaţii din Neamţ au făcut bani din agricultură şi vopseluri

Bogaţii din Neamţ au făcut bani din agricultură şi vopseluri

Ostahie, Tărâţă şi Kober sunt cei mai bogaţi nemţeni

Ca şi anul trecut, judeţul are acelaşi trio de afacerişti în Top 500 Miliardari realizat de Forbes. Cei trei sunt clasaţi în prima parte a ierarhiei celor mai bogaţi români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o perioadă marcată de probleme financiare majore pentru multe sectoare de activitate, Dan Ostahie a reuşit să-şi menţină poziţia de cel mai bogat nemţean după clasamentul realizat de Forbes. Ceilalţi doi bogaţi ai judeţului îl urmează îndeaproape în Top 500 Miliardari, însă evoluţiile în afaceri din ultimul an au fost diferite.

Dan Ostahie a făcut credite „doar cu buletinul" şi a ajuns cel mai bogat nemţean

2. Culiţă Târâţă Parlamentarul cu afaceri în agricultură este pe locul 108 în top. Holdingul TCE 3 Brazi unde este preşedinte onorific i-a adus cele mai mari venituri în ultimul an considerat de excepţie pentru agricultură. Arendaşul celei mai mari exploataţii agricole din Europa (Insula Mare a Brăilei - 56.000 hectare de teren) spune că cifra de afaceri a firmelor a crescut în ultimul an cu 10-15%. „Pentru cei care au afaceri în agricultură anul acesta i-a ajutat Dumnezeu, că a plouat la timp. În plus, au fost preţuri mai bune la valorificarea produselor pe piaţă", a explicat Tărâţă creşterea.

3. Aurel Kober Renumită în producţia de vopseluri, familia Aurel şi Mariana Kober ocupă locul 113 în top 500 Miliardari. Conform „Forbes" ultimul an a adus pierderi bussines-ului dezvoltat de Kober. „În 2008 nu estimam că piaţa construcţiilor va scădea aşa de mult. Avem însă clienţi în industriile constructoare de maşini şi de vagoane care şi-au revenit. Pentru 2012 ne vom calibra activitatea la fel ca pentru anul, deoarece estimăm că vom pierde unii clienţi, dar vom câştiga alţii", spune Aurel Kober.

Aflaţi cât de mare este averea miliardarilor din Neamţ din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiti la chioşcurile de ziare!Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările