Bătrân de 78 de ani din Neamţ, băgat la puşcărie. Ce faptă a săvârşit

Bătrân de 78 de ani din Neamţ, băgat la puşcărie. Ce faptă a săvârşit

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bacău FOTO Adevarul.ro

Un bătrân de 78 de ani a primit o condamnare cu executarea unei pedepse privative de libertate, fiind încarcerat la puşcăria din oraşul Bacău

Pe un septuagenar din Neamţ l-au ajuns din urmă păcatele unui trecut nu prea îndepărtat, „plătind“ pentru faptele comise la o vârstă la care trebuia să fie mult mai înţelept. Este vorba de un bărbat în etate de 78 de ani, din comuna Bahna, care a fost condamnat cu executare, deoarece a fost extrem de violent. 
 
„La data de 5 iulie 2022, cadrele de la Secţia de Poliţie Rurală Români au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat în vârstă de 78 de ani, din localitatea Bahna“, conform unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. 
 
Septuagenarul fusese condamnat de magistraţii din carul Judecătoriei Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 180 de zile de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie. Cel în cauză a fost preluat de la domiciliu şi predat la Penitenciarul Bacău, în vederea executării sentinţei. 
 
Dacă până în urmă cu nu mulţi ani, divorţul sau separarea de un soţ căzut în patima beţiei şi violent era ceva de neconceput în lumea satului, din motive ce ţineau de „gura lumii“ sau din false percepţii că vor avea de suferit membrii familiei, mai nou lucrurile încep să se schimbe. Accesul facil la informaţii, plecarea la muncă în străinătate, intrarea în contact cu alte mentalităţi în ceea ce priveşte relaţia de cuplu şi consilierea le determină pe tot mai multe femei să renunţe la cutumele care „reglementau“ viaţa de familie, chiar dacă ea nu era deloc armonioasă. 
 
În Neamţ, anul trecut, poliţiştii au emis circa 300 de ordine de protecţie provizorii. Există şi o aplicaţie, „Bright Sky RO - Cer luminos“, lansată acum doi ani, un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violenţei conjugale, oferind asistenţă şi informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă sau care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, ori celor care vor să ajute. Aplicaţia este disponibilă în AppStore şi Google Play store, în română, engleză şi maghiară, având mai multe funcţii. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările