Bătăuşul de la Economic rămâne după gratii

Bătăuşul de la Economic rămâne după gratii

Virgil Munteanu îşi va petrece ziua de naştere în arestul Poliţiei Neamţ

Un complet format din trei judecători de la Tribunalul Neamţ a respins, astăzi, recursul declarat de Virgil Munteanu (34 de ani) împotriva sentinţei care l-a plasat preventiv după gratii pentru 29 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzatul a fost asistat pe timpul procesului de un avocat din oficiu. Pentru că sentinţa Judecătoriei a rămas neschimbată, pe 20 octombrie bătăuşul îşi va petrece ziua de naştere în arestul Poliţiei Neamţ.

Citeşte şi
Neamţ: Tată de elev bătut: „Nu vrem o a doua Craiova"

Tânărul a încercat să convingă judecătorii că este nevinovat şi să obţină eliberarea, pe motiv că numai aşa va putea angaja un avocat şi aduna probe în favoarea sa. Varinata în care s-au petrecut faptele după Virgil Munteanu este total diferită de a celorlalte părţi implicate în scandal. „Unul dintre cei doi a revenit în magazin, a înjurat-o pe mama, a lovit-o şi a fugit“, a susţinut Virgil Munteanu despre Alexandru Scutaru (15 ani), prima lui victimă. Despre modul în care l-a bătut pe elevul din clasa a IX-a, el spune că doar l-a luat „de guler sau urechi“, să îl ducă la directoare, dar nu a mai apucat, pentru că adolescentul s-a smucit şi a fugit.

Munteanu a susţinut că, de fapt, el a fost agresat de tatăl elevului, Ghiocel Scutaru. „A venit cu doi ţigani la magazin, a început să mă lovească, mi-a dat cu o sticlă în cap, am căzut jos. Cei trei au spart vitrina, cântarul, casa de marcat, iar unul dintre ţigani mi-a luat un plic în care se aflau bani“, a declarat el. De asemenea, a susţinut că spray-ul paralizant pe care l-a avut în mînă era gol şi că nu ştie nimic despre maşina distrusă, ci doar că a aruncat un băţ, pe care nu l-a mai văzut dacă a lovit vreun parbriz.

Nu a recunoscut nici că a ameninţat-o pe directoarea liceului,  Laura Scumpu, dar a admis că poate i-a „scăpat“ vreun cuvânt, despre care nu îşi mai aminteşte nimic, pentru că era sub un tratament pentru depresie.

Reamintim că Virgil Muntanu a fost arestat preventiv, joi noaptea 7 octombrie, fiind acuzat de ultraj, distrugere, tulburarea liniştii şi ordinii publice, ameninţare, după ce a bătut un elev de la Liceul Economic, l-a agresat pe tatăl acestuia cu un spray paralizant şi a i-a spart geamurile maşini, apoi, după ce a fost lăsat în libertate de procuror, a ameninţat-o pe directoarea liceului că îi „ia gâtul“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: