Bătaie cu „galerie” între adolescente. Violenţele, încurajate de martori cu expresii triviale: „Dă-i la ficaţi! Dă-i în p...ă!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Altercaţia dintre cele două fete a fost extrem de violentă FOTO YouTube
Altercaţia dintre cele două fete a fost extrem de violentă FOTO YouTube

Cuvinte obscene au fost folosite în timpul unei bătăi între două adolescente, tinerii din „galeria” care asistau la incident încurajând-o pe agresoare cu trivialităţi.

Poliţia Neamţ a demarat o anchetă penală după ce, în mediul online, a apărut un filmuleţ în care este redată altercaţia dintre două adolescente, una deosebit de violentă, la care au asistat mai multe persoane, care se distrau copios în timpul agresiunii, unul dintre ele filmând cele petrecute. 

Incidentul s-a petrecut în Parcul Central din municipiul Roman, zonă în care de-a lungul timpului s-au petrecut şi

alte incidente foarte grave, fie că este vorba de altercaţii între tineri, jafuri la adăpostul întunericului, furturi, violuri sau infracţiuni contra vieţii. 

Ultima nedorită întâmplare s-ar fi petrecut vineri, 5 februarie 2021, o adolescentă fiind filmată în timp ce este bătută de o altă fată de vârsta ei. Se pare că protagonistele ar fi eleve de liceu şi se cunoşteau, asta pentru că una dintre ele i se adresează oponentei folosindu-i prenumele, Diana, şi ar fi avut ceva de împărţit, dar fără să se precicizeze în filmuleţ de la ce a plecat conflictul, „pelicula“ apărând pe reţelele de socializare la începutul acestei săptămâni. 

Filmuleţul începe cu o adolescentă care îşi legă părul, întrebând-o pe „oponentă“ dacă este pregătită pentru „meciul“ cu numărul întâi: „Hai, eşti pregătită? Şi mai zice «Filmează! Hai s-o batem!», în timp ce din fundal se aude: „Vă bateţi?“.

Anchetă demarată de poliţişti

Reacţionează imediat, lovind-o pe fata care purta ochelari. În timpul altercaţiei, una extrem de violentă, adolescenţii se distrază copios, deşi la un moment dat, victima ţipa de durere. Ce şochează este 

limbajul folosit de „spectatori“, unul grobian. O tânără se exprimă aşa: „Dă-i, dă-i, dă-i Diana“; „Dă-i pumni, picioare, dă-i, dă-i, da-i în p...ă, acolo, în p...ă“. Intervine şi un băiat, care dă „indicaţii“: „Dă-i la ficaţi“. 

După ce filmul a apărut pe reţelele de socializare, Poliţia Neamţ a deschis o anchetă: „În urma apariţiei în spaţiul on-line a unor imagini privind o agresiune între două minore, ce ar fi avut loc într-un parc din

municipiul Roman, poliţiştii din cadrul Poliţiei Roman s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul

comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman“. 

Rămâne de văzut ce va stabili ancheta, dar în astfel de cazuri nu se pot dispune prea multe măsuri împotriva agresoarei, pentru că este minoră. Este posibil să fie aplicată o amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, la fel cum posibil este un proces penal pentru loviri şi alte violenţe dacă victima îşi va scoate un certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Dăruieşte Viaţă sau altruismul de a face ceea ce nu fac statul şi politicienii. Spital de 2 milioane de euro

Primăriţă acuzată de viceprimar că l-a bătut, fisurându-i maxilarul. De la ce a plecat conflictul

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite