Băsescu s-a dezlănţuit la Neamţ: „Sper ca, după ce-şi termină primul mandat la Cotroceni, Iohannis să se întoarcă la Sibiu, nu să se facă muftiu la Bucureşti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a participat vineri, 25 martie, la Piatra Neamţ, la evenimentul lansării candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la alegerile locale.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a participat vineri, 25 martie, la Piatra Neamţ, la lansarea candidaţilor PMP la alegerile locale din iunie. Evenimentul politic al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară a avut loc la Cinematograful Dacia Panoramic, în prezenţa a peste 500 de membri ai formaţiunii, candidaţi la funcţiile de primari şi consilieri locali.    

   

Traian Băsescu a ajuns în jurul orei 17.00 şi după ce a ascultat prezentarea candidaţilor şi discursurile unora dintre ei, a vorbit sălii circa 30 de minute.  

Liderul PMP le-a spus candidaţilor că formaţiunea propune un proiect de ţară ce are ca obiectiv unirea României cu Republica Moldova şi le-a cerut candidaţilor să propună în campania electorală doar lucruri ce ţin de responsabilităţile prevăzute în Constituţie.   

„Am acumulat această <mină de aur> care este experienţa ca om politic, pe spinarea românilor“

În partea a doua a discursului, Traian Băsescu a explicat de ce nu a ieşit din viaţa politică şi a preferat să formeze un nou partid:

„Am acumulat această mină de aur care este experienţa ca om politic pe spinarea românilor. Şi ce-am făcut bun, şi ce-am greşit, au suportat românii. Este o experienţă, pe care însă nu vreau s-o las într-o bibliotecă, ci vreau s-o transfer unui partid care să facă mai bine decât am făcut eu“, a declarat Băsescu.  

Fostul preşedinte al statului a mărturisit că după alegerile din toamnă, ar dori ca PMP să devină „un partid parlamentar extrem de puternic care, de ce nu, să dea ţării şi un prim-ministru“.

„Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa“

Înainte de a a-şi încheia speech-ul, Traian Băsescu a simţit nevoia să dea o replică şi în controversatul subiect al proiectului de construire a unei moschei la Bucureşti. 

„Sunt un adversar fără rezerve a ideii de islamizare a Europei, islamizare care se face şi prin primirea imigranţilor islamişti fără niciun fel de control, fără să ştim dacă se vor putea adapta la modul e viaţă european, iar parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu spun ca dobrogean, şi ca bucureştean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musumanilor. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare. Este bine ca România să rămână creştină, să-şi formeze drumul ei de ţară creştină, şi să nu trecem la un gest nejustificat de a creşte impactul cutului islamist, a musulmanismului în România“, a precizat Băsescu, după care a trimis o săgeată ironică spre preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis: „Sper că după ce-şi termină mandatul la Cotroceni, primul, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite