Arestări în dosarul patronilor de cluburi de fiţe care organizau chefuri cu droguri pentru „sfidarea” pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul de la Jazz Cyti Cafe a fost arestat FOTO StiriNeamţ.ro
Patronul de la Jazz Cyti Cafe a fost arestat FOTO StiriNeamţ.ro

Zece arestări, dintre care una surpriză, au avut loc în dosarul unor patroni de cluburi de fiţe din Neamţ unde se organizau chefuri private la care se consumau droguri şi erau încălcate regulile de protecţie anti-pandemice.

Un proces maraton, început la Tribunalul Neamţ luni, 19 aprilie 2021, la ora 19.00 şi încheiat după miezul nopţii, s-a soldat cu arestarea a zece persoane acuzate de săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu, la care se adaugă şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de stupefiante. 

Printre cei ajunşi după gratii, persoane cu vârste între 20 şi 46 de ani, se află Constantin Cuejdianu, 44 de ani, şi Cristian Dobrea, patronii cluburilor Jazz City Cafe şi Chaplin's Pub din Piatra Neamţ, locaţii care erau frecventate de aşa-zisa „lume bună“ a oraşului. 

Aici, după lăsarea întunericului intra doar cine „trebuia“ şi se organizau petreceri cu caracter privat, la care se consumau droguri. De toate acestea a aflat şi DIICOT Neamţ, arestaţi fiind, pe lângă administratorii pub-urilor, Paul Bumberică, Claudiu Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Florin Rusu, Ioan Stan şi Alin Chiuariu. 

Între cei privaţi de libertate a apărut şi un nume „surpriză“, Paul Bumberică, zis Orlando, un tânăr de 20. Înainte de a împlini vârsta răspunderii penale, 14 ani, acesta era celebru în Piatra Neamţ şi alte oraşe ale judeţului, exasperându-i pe poliţiştii care nu puteau să-i facă nimic, el având la activ aproape 200 de furturi şi tâlhării, ţintele predilecte fiind bătrânii. 

Numai în 2013, minorul comisese peste 60 de fapte, adicã mai bine de jumătate dintre infracţiunile comise de copiii care nu împliniseră 14 ani, iar în 2014 avea peste 40 de dosare, care au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale din cauza vârstei. În 2015 a reuşit să plece din ţară, dar s-a întors recent şi se pare că nu s-a mai dedat la jafuri, dar nu s-a putut abţine de la droguri. 

Musafirii nepoftiţi au venit după miezul nopţii 

Acţiunea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată - Biroul Teritorial Neamţ a demarat în noaptea de 17/18 aprilie 2021, puţin după ora 24.00, când la cele două cluburi au descins mascaţii din trupele speciale. În total, au fost efectuate 14 percheziţii la pub-urile unde petrecerile erau în toi, dar şi la domiciliile unor acuzaţi, au fost puse în aplicare zeci de mandate de aducere, iar circa o sută de de persoane au fost audiate. Descinderile s-au soldat cu ridicarea unor sume de bani, diverse droguri, fiind şi două misiuni de prindere în flagrant delict a unor persoane din cercul suspecţilor. 

„În perioada 17-18 aprilie 2021, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Neamţ, au acţionat în Piatra Neamţ au acţionat în Piatra Neamţ, pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri de risc şi de mare risc“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Au mai fost identificate cinci grame de substanţă vegetală de culoare verde-olive - cannabis, circa 56 de grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, comprimate de culoare albă, cu aspect de ecstasy şi 46 de comprimate de culoarenverde, cu aspect de ecstasy. În vederea indisponibilizării au fost ridicate diverse sume de bani, 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turceşti şi 2.000 de forinţi, la care se adaugă zece telefoane mobile, o unitate centrală PC, un dispozitiv de mărunţit, un cântar electronic şi o macetă. 

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie 2021, membrii grupului infracţional ar fi procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc, în Piatra Neamţ, către diverşi consumatori, dar şi în cadrul unor petreceri private organizate în locaţii cu circuit închis.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău,

luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi jandarmi.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Două surori adoptate în SUA şi-au găsit în două zile părinţii din România. Apel de suflet pe Facebook

Accident stupid, şoferiţă rănită grav. Roata unui camion s-a rupt din ax şi s-a izbit în autoturism 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite