Ard de vii bătrâni, în case cuprinse de flăcări. Soţia octogenară şi-a văzut soţul de 91 de ani murind sub ochii ei

Ard de vii bătrâni, în case cuprinse de flăcări. Soţia octogenară şi-a văzut soţul de 91 de ani murind sub ochii ei

Jarul căzut din sobă a provocat o tragedie în comuna Ion Creangă. FOTO ISU Neamţ

De câteva zile, odată cu răcirea vremii, pompierii din Neamţ au avut intervenţii la incencii provocate de sitemele de încălzire

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Debutul sezonului rece şi inerenta necesitate de încălzire a locuinţelor a dus la producerea unor incidente nedorite în judeţul Neamţ, pompierii intervenind la stingerea mai multor incendii, în ultimele zile. 
 
Din păcate, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava au avut de a face cu cazuri limită, fiind puşi în postura de a constata că au suferit arsuri grave un copil şi bătrâni, iar un nonagenar a decedat în casa afectată de flăcări. 
 
După ce, pe 31 octombrie, un băiat de 9 ani, a avut arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, la Rocna, comuna Icuşeşti, în alt caz, din seara de 1 noiembrie, un bătrân de 91 de ani a murit în propia locuinţă, sub ochii soţiei de 80 de ani, care a
suferit arsuri grave. 
 
Apelul pentru ajutor a fost dat la 112, în jurul orei 20:28, la incendul de la o gospodărie din comuna Ion Creangă 
deplasându-se pompierii din Roman, cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. 
 
„Un bărbat în vârstă de 91 ani a fost găsit decedat, iar soţia acestuia, de 80 de ani, a suferit arsuri. A fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la Spitalul de Urgenţă Roman, cu arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare“, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava. 
 
Incendiul a fost stins, dar au fost distruse mai multe bunuri din camera în care au izbucnit flăcările şi acoperişul locuinţei, pompierii concluzionând că tragedia a fost provocată de jarul căzut din sobă.
 

Misiune riscantă, rastel cu butelii în apropierea flăcărilor

 
O altă octogenară a suferit arsuri într-un incendiu ce a avut loc pe 2 noiembrie 2020, la Bodeşti. S-a întâmplat în jurul orei 10:15, intervenindu-se pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră acoperişul
unei locuinţe şi o anexă gospodărească. 
 
Doi pompieri, care se aflau într-o altă misiune, au ajuns în timp foarte scurt la locul evenimentului
şi au acordat primul ajutor proprietarei de 88 ani, care suferise arsuri de gradul I-II la nivelul feţei şi braţelor. Celor doi li s-a alăturat un coleg aflat în timpul liber. 
 
„Şi de această dată avem convingerea că dragostea faţă de semeni este o calitate importantă a salvatorilor. Colegul nostru, plutonierul adjutant Bostan Cosmin, care se afla în timpul liber, a fost alături de camarazii săi şi i-a sprijinit pentru stingerea incendiului“, a mai transmis ISU Neamţ. Focul a făcut scrum bunurile din interiorul locuinţei şi anexa gospodărească, iar din interiorul casei a fost scoasă la timp o butelie. Nedoritul incident a fost cauzat de un aragaz lăsat nesupravegheat. 
 
Tot luni, cadrele ISU au avut o misiune la o gospodăre din Dumbrava Roşie, în jurul orei 13.00,
incendul cuprinzând trei anexe şi o locuinţă. Misiunea a fost una riscantă, deoarece în curte, în apropierea flăcărilor, se afla un rastel cu zece butelii. Pentru a se evita pericolul exploziei, toate au fost
evacuate, dar au ars anexele cu o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, bunurile din interior şi 50 de metri pătraţi din acoperişul casei. 
 
Un băieţel de 10 ani a suferit un atac de panică, fiind asistat de echipajul de paramedici la locul evenimentului şi nu a fost necesar transportul la spital. Cercetările au stabilit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările