Altar de candele şi flori la Spitalul Neamţ. „Trist să arzi neputincios unde ai o ultimă speranţă“

Altar de candele şi flori la Spitalul Neamţ. „Trist să arzi neputincios unde ai o ultimă speranţă“

Locuitorii din Piatra Neamţ au reacţionat dup tragedia de la spital. FOTO Ziarpiatraneamt.ro

Un altar de candele, lumânări şi flori a fost amenajat pe treptele Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, unde 10 pacienţi au murit sâmbătă seara, în incendiul din secţia ATI, iar 7 au fost grav răniţi.

Pe treptele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, oamenii au aşezat flori, coroane, lumânări şi candele, în memoria victimelor incendiului de la ATI, în care au pierit 10 oameni. 
 
Primul rând de scări ce duc către intrarea în cea mai mare unitate sanitară din judeţ a devenit astfel un altar. 
 
Printre candele pot fi observate şi câteva mesaje: „Piatra Neamţ - Colectiv 2. Trist să arzi neputincios unde ai o ultimă speranţă. Trist să simţi că nu mai poţi striga după un ultim ajutor“; „Nepăsarea ucide! Piatra Neamţ 14.11.2020“.
 
O manifestare de omagiere a pacienţilor decedaţi şi de solidaritate cu famiile îndoliate a avut loc tot duminică, la ora 14.00, în faţa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, la ea participând câteva zeci de
persoane.
 

După dezastru, percheziţii ale Parchetului General 

 
Incendul de la Secţia ATI a Spitalui Judeţean Neamţ a izbucnit sâmbătă, 14 noiembrie, fiind sesizat la ISU la ora 18.48. bilanţul este sumbru, 10 pacienţi intubaţi au decedat, 3 cadre medicale rănite, în stare gravă fiind un medic, iar 6 bolnavi au fost transportaţi la spitale din Iaşi. 
 
Dintre persoanele decedate, 8 au fost găsite în salonul unde a izbucnit incendiul, iar din celălalt au fost transferate la UPU alte 8, dar două nu au supravieţuit. Victimele, şapte bărbaţi şi trei femei, aveau vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani.
 
Cătălin Ioan Denciu, medic de gardă la ATI în ziua fatidică, a încercat să stingă flăcările izbucnite, în urma unui scurtcircuit, la un injectomat (aparat de dozare a medicamentelor pentru bolnavi) şi să scoată din salon pacienţii, dar a fost cuprins de flăcări. A suferit arsuri grave, pe 40% din suprafaţa corpului, şi a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar de aici, tot pe calea aerului la Bruxelles, la Spitalul Militar Regina Maria Astrid. 
 
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul catastrofei de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Neamţ, cercetările fiind pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Duminică, procurori şi poliţişti au efectuat percheziţii la unitatea sanitară, de la ora 18.30 şi până luni, la ora 02.00, ridicând mai multe documente.
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările