Alegeri parlamentare 2020. „Explozia” electorală a şefei AUR Neamţ. Creştere cu 533% faţă de alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitrina Mitrea este pasionată de editare foto FOTO Facebook
Dumitrina Mitrea este pasionată de editare foto FOTO Facebook

Alegeri parlamentare 2020. Dumitrina Mitrea, preşedintele AUR Neamţ, după o prestaţie slabă la alegerile locale, a avut o evoluţie fulminantă la parlamentare, obţinând un loc în camera Deputaţilor.

Dumitrina Mitrea, preşedinta Alianţei pentru Unirea Românilor Neamţ, a avut o postare plină de uimire pe Facebook când a aflat că a devenit deputat după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie 2020. 

„Îmi este greu să-mi găsesc cuvintele, pentru că reuşita AUR în Parlament este copleşitoare. Cuvintele sunt prea puţine pentru recunoştinţa pe care o simt faţă de fiecare nemţean care a pus ştampila pe AUR. Datorită vouă suntem aici, datorita vouă vom avea şansa să schimbăm lucrurile şi să dăm României locul meritat. La Neamţ - 13,72% Camera Deputaţilor şi 14,31% Senat“, a scris Dumitrina Mitrea.

Şi poate că e de înţeles ceea ce spune în fraza de început a mesajului, „îmi este greu să-mi găsesc cuvintele, pentru că reuşita AUR în Parlament este copleşitoare“, dacă avem în vedere rezultatele de la alegerile locale din 27 septembrie 2020 şi cele de la parlamentarele de duminica trecută. 

Dumitrina Mitrea a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi a obţinut doar 2,57% din sufragii, astfel că rezultatul la alegerile generale poate fi considerat „copleşitor“. Creşterea este de nu mai puţin de 533% în doar două luni, deci o adevărată explozie electorală.

Noul parlamentar de Neamţ a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti şi are o vastă experienţă în domeniu, 16 ani în managementul resurselor umane, prestând la trei firme multinaţionale în funcţii de conducere. 

Despre cine ar putea fi premier puteţi afla aici

A mai lucrat ca broker de asigurări, fiind specialistă în despăgubiri, acum are o afacere proprie în Piatra Neamţ şi a absolvit cursuri post-universitare în guvernare modernă şi administraţie publică locală. Pe contul de socializare mai dezvăluie că este pasionată de editare foto. 

Tot pe Facebook, preşedintele AUR îi transmite felicitări unui coleg de partid, care a devenit senator de Neamţ: „Felicitări domnule Sorin Lavric, pentru locul din Neamţ la Senatul României. Sunt onorată să vă stau alături în Parlamentul României şi să reprezentăm interesele celui mai frumos ţinut. Ţinutul

Neamţului“.

Credinţă, libertate, dreptate şi naţiune

După ce s-au aflat rezultatele alegerilor parlamentare, Dumitrina Mitrea explica, pentru Jurnal FM Piatra Neamţ, doctrina AUR: „Principiile noastre sunt exact pilonii pe care noi ne bazăm. Este vorba de famile, trebuie să apărăm tot ce înseamnă noţiunea de familie, să avem grijă ca familia să fie protejată. Este vorba de credinţă, de libertate, de dreptate şi de naţiune. Aceştia sunt pilonii pe care noi ne bazăm şi e normal să îi apărăm. În parlament vom vota legi pentru români şi vom apăra tot ce înseamnă popor, pentru că până acum poporul nu prea a fost apărat“.

Cât despre senatorul Sorin Lavric, filosof şi scriitor, el nu are nicio legătură cu judeţul Neamţ, fiind născut la Turnu Severin şi acum locuieşte în Bucureşti. Este absolvent de Medicină şi Filosofie, redactor la Humanitas şi România Literară, predând şi la Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti. 

La Neamţ, mandatele de parlamentari au fost în număr de 11, opt de deputaţi şi trei de senatori. Scrutinul a decis ca trei deputaţi să fie de la PSD - Ciprian Şerban, Oana Bulai şi Remus Munteanu, tot trei de la PNL - Mugur Cozmanciuc, Laurenţiu Leoreanu şi Mara Calista, unul de la AUR - Dumitrina Mitrea şi unul de la USR - Iulian Bulai.

Cele trei mandate de senator s-au împărţit astfel: PSD - Răzvan Cuc, fost ministru al transporturilor (nici el nu are vreo legătură cu Neamţul, fiind din Giurgiu), PNL - Eugen Ţapu şi AUR - Sorin Lavric. Rezultatele finale ale votului din Neamţ arată astfel: Camera Deputaţilor - PSD - 33.07%; PNL - 23.60%; AUR - 13.72%; USR - 12.71%; Pro România - 4.50 %; PMP - 4.22%. La Senat, PSD - 33.50%; PNL - 23.14%; AUR - 14.31%; USR - 13.08%; Pro România - 4.60% şi PMP - 4.46%.

Absenteismul este cuvântul de ordine al alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020. Doar 31,84% dintre români au votat, iar la Neamţ procentul a fost şi mai mic: 29,09%, respectiv doar 134.763 de alegători. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Alegeri parlamentare 2020. Tentativă de fraudă în Germania, cercetată în  judeţul Neamţ

Valeriu Nicolae, la 46 de voturi distanţă de a intra în Parlament. Acesta a făcut contestaţii

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite