Ajutor pentru miile de copii refugiaţi din calea războiului în insulele din Grecia

Ajutor pentru miile de copii refugiaţi din calea războiului în insulele din Grecia

Ionut Ursu

În cadrul campaniei „Dăruim căldură“, iniţiată de Asociaţia Volunter for Life, săptămâna viitoare va ajunge în taberele de refugiaţi un transport de radiatoare şi haine pentru copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campania „Dăruim căldură refugiaţilor din taberele greceşti” a fost demarată în luna octombrie de Asociaţia Volunteer for Life cu scopul de a colecta cât mai multe donaţii sub formă de îmbrăcăminte, încălţăminte, pături, aeroterme, jucării, ce urmează să fie distribuite de membrii asociaţiei către refugiaţii aflaţi în taberele greceşti din Kavala, Nea Kavala, Kalochori şi altele din regiunea oraşului Thessaloniki.
 
„Ideea campaniei a fost o continuare firească a experienţelor de voluntariat ale lui Ionuţ Ursu şi Oana Mîndruţ, care în vara anului 2016 au fost în taberele mai sus amintite, şi ale Alinei Petcu, ce a fost în insula Lesvos în toamna anului 2015. Cei trei au văzut cum se trăieşte într-o tabără de refugiaţi, au cunoscut problemele acestora şi, mai ales, ştiu că acolo sunt oameni ca şi noi, sunt copii care nu au nicio vină pentru că s-au născut într-un loc măcinat de conflicte. Sunt mii de refugiaţi care îşi vor petrece iarna în corturi amplasate în camp sau în hale dezafectate, fără nicio sursă de venit, ajutaţi de voluntari şi de donaţii din toată lumea”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Volunteer for Life.

 
Graţie celor care s-au alăturat campaniei şi au făcut donaţii, au fost strânse peste 100 de cutii mari cu îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă, jucării, aeroterme, pilote şi pături, lucruri pentru nou-născuţi, iar marţi, 27 decembrie, toate donaţiile vor fi predate firmei de cargo care  sponsorizează transportul acestor materiale până în Salonic. 
 
 
„Toate acestea sunt posibile şi cu ajutorul financiar sau sub formă diverse servicii primite de la companii care au avut încredere în proiectul nostru şi care au vrut ca astfel să participle la un exerciţiu de umanitate: RIFIL SA, Dinamic ’92 Distribution SRL, TRUST CCDP, Menzies Aviation, Universitatea Bucureşti, Clinica Asclepion, Irexim SRL, Asociaţia Erudio, Cibi Bon SRL, Central Plaza Hotel, AM Solutions SRL, Rocri, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, şi Bico Industries SRL“, a ţinut să sublinieze Ionuţ Ursu care se va deplasa în taberele greceşti împreunp cu Adnan Zecheria şi Alina Petcu unde vor face o lună de voluntariat alături de alte asociaţii internaţionale în sprijinul copiilor refugiaţilor.
 
Pentru campania umanitară, Ionuţ Ursu, Oana Mîndruţ şi Alina Petcu au primit, în cadrul Galei Solidarităţii Internaţionale, la categoria voluntari-activişti, Diploma pentru „contribuţia la sporirea solidarităţii globale şi la crearea unei lumi mai bune”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările